Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'alcalde de Salou presideix la inauguració del III Congrés de Famílies Nombroses de Catalunya a PortAventura

dilluns 03 desembre 2007

L'alcalde de Salou, Antonio Banyeres, va presidir ahir al matí l'acte d'inauguració del III Congrés de Famílies Nombroses de Catalunya, que va celebrar-se a l'auditori del Teatre Xinès de PortAventura.

Banyeres va estar acompanyat per la Secretària de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, Carme Porta; la presidenta de la Federación Española de Familias Numerosas, Eva Holgado; i la presidenta de l'Associació de Famílies Nombroses de Catalunya (FANOC), Regina Molins.

Durant el seu parlament, l'alcalde va recordar que Salou va obtenir una marca d'especialització creada per Turisme de Catalunya que s'atorga a destinacions sensibles al turisme familiar; i que el municipi disposa d'una 'oferta d'allotjament i restauració adaptada a les necessitats de les famílies, amb una gran varietat de propostes d'oci i entreteniment'.

El director executiu de FANOC (l'entitat organitzadora d'aquesta jornada), Raúl Sánchez, va aprofitar la seva intervenció per demanar més ajuts a les administracions i que aquests ajuts s'equiparin als de la resta d'Europa. 'No demanem caritat, sinó justícia, perquè les famílies nombroses estem fent la nostra aportació al progrés del país i oferint un solució al problema demogràfic', va dir. Sánchez va explicar que a Catalunya hi ha 140.000 llars amb famílies nombroses i que aquestes representen el 12% de les unitats familiars de Catalunya.

Aquest congrés va aplegar unes 1.100 persones, unes 200 famílies aproximadament, segons els organitzadors. Entre els assistents també va destacar la presència del president del PP a Catalunya, Daniel Sirera; la diputada al Parlament de CiU, Glòria Renom; l'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder (el seu ajuntament va estar guardonat amb el premi a la institució més destacada); el periodista i escriptor Daniel Arasa (premi a la personalitat més destacada); el periodista del diari El Punt, Marcel Barrera, (el mitjà de comunicació on treballa va guanyar un altre dels premis); els representants de MAPFRE, premi a la millor iniciativa empresarial; i els representants de Caixaforum i Cosmocaixa, premi a la millor promoció sociocultural.


P.D A la foto apareixen d'esquerra a dreta: Regina Molins, Carme Porta, l'alcalde i Eva Holgado.

Document Actions