Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’alcalde de Salou qualifica de ‘molt positiva’ la notícia de la licitació de les obres de construcció de la nova estació de Salou-PortAventura

dilluns 14 juny 2021

Segons ha argumentat Pere Granados, 'aquest fet permetrà la posada en funcionament l’estació provisional que, tot hi estar acabada, incomprensiblement, encara no s'ha posat en servei'

L’alcalde ha assegurat que ‘Salou tindrà una de les millors estacions de la demarcació de Tarragona, de primer ordre i de primera magnitud; però necessitem connectivitat a l’eix central del Corredor del Mediterrani i l’ample europeu de via previst en un estudi de 2001’, ha dit

L’alcalde de Salou ha dit avui que la licitació per part d’Adif de les obres de construcció de la nova estació de Salou-PortAventura “és una notícia molt positiva”.

Pere Granados ha fet aquestes manifestacions quan s’ha conegut la notícia de la licitació de la construcció de la nova estació ferroviària, la qual cosa significarà que una vegada adjudicada tindran 24 mesos per poder-la executar i finalitzar.

Per Granados, allò que hem de fer és “donar un molt bon servei als usuaris del ferrocarril, una responsabilitat que cau, directament, en mans d’Adif i Renfe”, ha assenyalat.

Segons ha dit, “sempre hem defensat que la nova ubicació de l’estació era de present i de futur immediat, perquè estarà connectada amb la futura estació d'autobusos annexa, un equipament que manca a Salou”, ha dit, i “on es formarà un nucli de transport molt important per a la nostra ciutat, que millorarà la qualitat de la mobilitat dels usuaris, que tindran al seu abast dues estacions connectades”.

L’alcalde també ha reivindicat el fet que Rodalies de la Generalitat de Catalunya implanti, definitivament, la línia R-17, el tren que ha d’anar directe a Barcelona, amb quatre viatges d’anada i quatre de tornada. Per Granados, “el tipus de servei que tenim avui en dia és totalment insuficient”, ha argumentat, referint-se a les llançadores. Així, “nosaltres volem tenir el nostre tren, que és l’R-17, i, a més, tenint en compte el compromís que va adoptar en el seu moment la Generalitat de Catalunya amb la seva implantació”.

Un cop estigui enllestida l’estació definitiva, implantat el servei compromès de l’R-17, i la connexió amb l’eix central del Corredor del Mediterrani mitjançant un nou tram connectat amb el ramal que ve de Tarragona, “Salou tindrà una estació de primer ordre i de primera magnitud”, ha assegurat.

D’altra banda, cal recordar que existeix un estudi aprovat al 2001 en què es preveu la implantació de l’ample europeu i això significa que “Salou podrà tenir xàrters des del municipi fins a qualsevol capital europea que estigui connectada amb l’alta velocitat”.

 

 

Galeria d'imatges

002.jpg
003.jpg
004.jpg

Document Actions