Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'alcalde de Salou rep el cònsol general del Senegal per enfortir llaços amb la comunitat senegalesa local

divendres 26 juny 2009

Avui, una delegació del consolat continua al Centre Cívic expedint passaports als compatriotes afincats al municipi

Centenars de veïns de Salou d'origen senegalès passen al llarg d'avui, 26 de juny, per les instal·lacions del Centre Cívic per renovar o tramitar el passaport del país d'origen. Es tracta d'un conveni amb l'Ajuntament de Salou per afavorir els tràmits amb els veïns senegalesos 'la comunitat estrangera més nombrosa al municipi- i evitar que s'hagin de desplaçar a Madrid.

En aquest sentit, s'ha aprofitat la tramitació de la documentació per rebre també a una delegació consular encapçalada pel cònsol general del Senegal a Espanya, Ibrahima Diallo, i dos representants més del col·lectiu senegalès de Tarragona. En la trobada, en la que ha estat present l'alcalde de la ciutat acompanyat pel regidor de Seguretat Ciutadana, Alberto del Hierro; la regidora d'Acció Social i Ciutadania, Ana Narbona; així com l'inspector en cap de la Policia Local de Salou, José Luís Gargallo i altres tècnics, ha servit per tractar, entre d'altres qüestions, de les relacions ciutadanes, la integració social, els programes d'acollida que es munten des de l'Ajuntament o les ajudes i beques; entre ells 'Salou et dóna la benvinguda' o 'Salou espai de convivència'. A més, el cònsol, ha demanat que s'instauri la figura del mediador amb la Policia Local ja que molts dels nouvinguts desconeixen la legislació o la manera de treballar.

El cònsol general també s'ha preocupat per la immigració il·legal que arriba a les costes espanyoles i l'alcalde ha comentat que aquesta minoria danya la imatge excel·lent del col·lectiu local que, a Salou, porta instal·lat durant molts anys al municipi (son prop de 2.000) sense cap tipus de problemes de convivència.

Document Actions