Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'alcalde de Salou rep una delegació política i religiosa del Senegal

dijous 24 setembre 2009

Mig miler de persones han ocupat la plaça de la Pau per escoltar les paraules del líder espiritual

Aquest matí Salou s'ha convertit en el centre de la comunitat senegalesa de Catalunya amb la visita que, per segon any, el Marabú (líder espiritual religiós) Serigne Mame Mor Mbacke ha realitzat a la capital de la Costa Daurada. Acompanyat del cònsol del Senegal a Espanya, Ibrahima Diallo; responsables de la delegació del Ministeri d'Economia i Cultura; així com altres presidents i portaveus del col·lectiu senegalès a Salou i Tarragona. L'alcalde, Pere Granados, els ha rebut al seu despatx on ha expressat la seva satisfacció per la trobada. 'Els he de dir que entre la comunitat senegalesa i la de Salou hi ha una convivència perfecta i un respecte mutu', explicava el batlle, tot insistint en que la idiosincràsia d'un municipi turístic com el de Salou fa possible aquesta bona acollida.
Per la seva part, la regidora d'Acció Social, Ana Narbona, ha volgut precisar que és admirable 'la magnífica relació i la integració dins de tots els àmbits de la vida local, des de la cultura, l'esport, l'escolarització, la llengua''.

El marabú, Serigne Mame Mor Mbacke, també ha volgut agrair la bona acollida del poble salouenc i ha destacat el paper cabdal que té la relació entre Espanya i Senegal per a les cultures i civilitzacions. El líder, ha expressat la importància de la trobada donat que 'd'aquesta magnitud i rellevància a tota Europa només se'n dona una altra a Itàlia'. Serigne Mame Mor Mbacke ha conclòs el seu discurs convençut de que 'en la convivència les desconfiances sempre es poden superar'.

En acabar la recepció a alcaldia tots els líders, junt amb l'alcalde i altres regidors, s'han desplaçat a la plaça de la Pau on s'han adreçat els discursos a la comunitat senegalesa reunida allí.

Cal recordar que el percentatge d'estrangers més elevat a Salou correspon a la nacionalitat senegalesa amb uns 1.700 censats (un 6% del total del cens).

Document Actions