Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'alcalde de Salou signa amb Turisme de la Generalitat la promoció de la figura de Jaume I

La capital de la Costa Daurada ja celebra amb un festa la sortida del rei en Jaume cap a la reconquesta de Mallorca

divendres 26 novembre 2010

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha signat aquest matí amb el conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, i el director dels serveis territorials del Departament a Tarragona, Àngel Xifré,  un protocol de col·laboració amb l’Ajuntament, per a la promoció conjunta dels recursos turístics intangibles.
El Pla situa en el municipi de Salou el recurs de “La figura de Jaume I i l’expansió cap a la Mediterrània”, considerat preferent i vinculat a la marca cinquena La Catalunya dels monarques: l’esplendor medieval (1200-1500); en base a la qual es vol desenvolupar actuacions de posada en valor turístic d’aquest intangible.
“Salou commemora la sortida de Jaume I cap a la conquesta de Mallorca amb una gran festa que té molt ressò i amb una recreació històrica on s’hi impliquen molts ciutadans de Salou”, ha recordat l’alcalde Pere Granados. El govern municipal, a més, està estudiant el futur emplaçament per al museu de Salou on hi podria haver referències al passat gloriós del port de Salou.
La realització del Pla i també del Catàleg de recursos turístics intangibles de Catalunya s’emmarca en del Pla Estratègic del Turisme a Catalunya 2005-2010, que ha impulsat el Departament a través de la Direcció General de Turisme. La iniciativa té la voluntat de d’esdevenir un instrument útil, que impulsi la creació de productes turístics de referència, que sigui capaç d’integrar les ofertes disperses i consolidar la posició de Catalunya com a destinació turística integral de qualitat. D’aquesta manera  es pot multiplicar de forma exponencial l’oferta del país en el camp del turisme cultural, tan de cara al turisme domèstic com respecte al turisme internacional.

Galeria d'imatges

DSCN6659.JPG

Document Actions