Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'alcalde Granados fa una crida als grups municipals perquè defensin el patrimoni natural i històric de Salou, en terrenys de l’Autoritat Portuària

dimecres 07 abril 2021

En clara referència a les zones de La Pedrera i la Talaia, de gran interès natural, l’alcalde de Salou ha emplaçat tots els grups municipals ‘a sumar-se a la defensa del patrimoni natural i històric salouenc, ubicat en terrenys de l'Autoritat Portuària, al Cap Salou’; així com a lluitar ‘contra les agressions al fons marí del nostre litoral’

El ple també ha aprovat per unanimitat de tots els grups polítics, SUMEM PER SALOU, PSC, ERC, Ciutadans i PP, els ajuts i les mesures fiscals 2021 COVID-19, de quasi 1,4 milions d’euros

La primera modificació del pressupost de l'exercici 2021, amb reserva i previsió de recursos per a nous ajuts, s'ha aprovat amb només els vots de l'Equip de Govern

Ha quedat aprovat, per unanimitat, el conveni entre l'Ajuntament, el Grup de Dones i l'Institut Jaume I per a la recreació històrica de la Festa del Rei en Jaume I, que dotarà la celebració de 'major rigor històric'

 

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha demanat avui dimecres al plenari la implicació i el compromís de tots els grups municipals de l’Ajuntament en la defensa del ric patrimoni natural, històric i paisatgístic situat en terrenys de l’Autoritat Portuària de Tarragona, del terme de Salou.  

L’alcalde s’ha queixat també de “l’extracció de sorra del front del litoral salouenc que va a parar a un altre municipi”, tot remarcant que “no deixarem de treballar per la defensa del nostre fons marí, que també són les platges de Salou”.

L’alcalde salouenc ha realitzat aquestes manifestacions arran d’una pregunta feta pel portaveu del Grup Municipal del Partit Popular, Mario García, en el torn obert de paraules.

A diferència de l’anterior president de l’Autoritat Portuària, que havia signat un conveni amb l’Ajuntament, Granados s’ha mostrat crític amb la gestió i l’actitud de l’actual president del Port pel que fa al patrimoni salouenc ubicat en terrenys portuaris; i ha assegurat que “contractarem una empresa perquè faci un estudi i durem a terme les accions legals oportunes contra l’Autoritat Portuària, en defensa dels interessos del municipi de Salou”, ja que no es tracta només dels moviments de sorra, sinó del “dany que pot patir l’ecosistema”.

Així mateix, l’alcalde ha explicat que hi ha pendent una reunió a quatre bandes entre l’Ajuntament de Salou, la subdelegació del Govern, amb el seu representant de Costes, i l’actual president de l’Autoritat Portuària; una trobada que servirà per defensar, a més, els sistemes ecològics, tant de la Pedrera gran com de la Talaia, on hi ha espècies vegetals i zones boscoses de gran interès natural i ecològic, i de gran valor geològic.

Finalment, Granados ha alertat que “no permetrem que Salou pugui patir una segona destrucció del nostre patrimoni natural i històric”.

 

Temes de l'ordre del dia del plenari

D’altra banda, el plenari d’avui ha donat compte del decret de liquidació del pressupost de l’exercici 2020; i s’han aprovat, per unanimitat de tots els grups polítics (SUMEM PER SALOU, PSC, ERC, Ciutadans i PP), els ajuts i les mesures fiscals 2021 per fer front a la COVID-19.

En aquest punt, el regidor d’Hisenda i Gestió Econòmica, Yeray Moreno, ha explicat que s’utilitzarà el romanent de tresoreria per a tres blocs. En primer lloc, es destinaran 1,4 M€ en ajudes directes. En un segon bloc es destinaran 750.000 € per a la viabilitat econòmica de les inversions del municipi. I en un tercer lloc, es destinaran 750.000 € a contingències derivades de la situació pandèmica. Segons ha explicat, rebran ajuda les persones o empreses més afectades econòmicament per la crisi; i, per un altre costat, s’incentivarà la reactivació per impulsar la reobertura i la tornada a la normalitat.

El següent punt de l’ordre del dia, relatiu a la primera modificació del pressupost de l’exercici 2021, amb la incorporació de crèdits de l’exercici anterior i modificació de les bases d’execució, ha estat aprovat per 11 vots a favor dels regidors i regidores de l’equip de Govern. Els grups d’ERC, Ciutadans i PP s’han abstingut, amb 8 vots.

En aquest punt, el regidor econòmic ha intervingut dient que “es destinaran més diners a ajuts, però hem de veure com transcorrerà l’any en curs -a nivell de pandèmia- per poder gestionar dites ajudes de la millor forma possible”.

El següent punt de l’ordre del dia, que ha estat aprovat per unanimitat de tots els grups polítics, ha estat la proposta de l'Associació d'Assistència Social Eluzai perquè rebi el diploma de mèrits per serveis distingits prestats a favor del municipi i la comarca, que atorga el Consell Comarcal del Tarragonès.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha agraït el vot favorable de tots els regidors i regidores i també ha tingut paraules de gratitud cap a l’Associació d’Assistència Social Eluzai i altres entitats salouenques, com Càritas i Creu Roja, que desenvolupen una tasca altruista en favor de les famílies i les persones més vulnerables del municipi, en aquests moments tan complicats.

El punt relatiu al canvi de nom de l’actual Passatge del Rescat pel de Carrer de Margarida de Prades ha rebut el suport unànime de tots els grups polítics. En aquest sentit, l’alcalde ha explicat que es tracta d’una petició per part dels veïns dels Xalets de Salou.

Granados ha especificat, tanmateix, que el nom del Rescat no es perdrà i serà “per a un punt geogràfic del nostre litoral”, una punta, concretament, en un moment en què es vol recuperar la història de Salou i dotar-la d’interès turístic. El Rescat es relacionarà amb el moment àlgid que van viure els pirates al 1500 al Mediterrani i a la població de Salou.

El següent punt de l’ordre del dia, relatiu al canvi de nom de l’actual carrer del Reguerot del Clavegar pel de carrer del Reguerot ha obtingut, també, l’aprovació de tots els grups: SUMEM PER SALOU, PSC, ERC, Ciutadans i PP. L’alcalde Granados, ha dit que “amb aquest canvi de nom fem una justícia història a una zona on hi ha una platja”.

Els dos darrers punts de l’ordre del dia del plenari d’avui també han recollit el vot favorable de totes les forces polítiques. Per una banda, l’aprovació del conveni entre l’Ajuntament de Salou, el Grup de Dones de Salou i l’IES Jaume I de Salou per a la recreació històrica de la Festa del Rei en Jaume.

I, per l’altra, l’aprovació de l’esmena de la clàusula quarta, relativa a la comissió de seguiment, del conveni de col·laboració entre l’Administració de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament d’Educació, i l’Ajuntament de Salou, per a la compra dels dispositius tecnològics necessaris per a l’alumnat en el marc del Pla d’acció: centres educatius en línia.

Pel que fa al conveni entre l’Ajuntament, el Grup de Dones de Salou i l’IES Jaume I, el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà ha explicat que “des de l’Equip de Govern vam voler millorar la Festa del Rei Jaume i dotar-la de rigor històric”.

Per la seva banda, l’alcalde ha assenyalat que “és un fet important el que avui presentem perquè impliquem la població perquè pugui dissenyar i treballar els seus vestits”. Aquest fet farà, segons ell, “una festa encara molt més participativa, comptant amb el rigor històric de l’Institut Jaume I”.

Document Actions