Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'alcalde visita el barri de la Salut i es reuneix amb els responsables de l'AAVV de Barenys-platja de Ponent

dilluns 22 juny 2009

Pere Granados ratifica que es tracta d'un barri prioritari per al nou govern

L'alcalde de la ciutat, Pere Granados, s'ha reunit amb el president de l'associació de veïns i comerciants Barenys-Platja de Ponent, Rafel Querol, per tal de parlar del futur del barri 'un dels més castigats històricament per les circumstàncies i per les inundacions'. En aquest sentit, l'alcalde ha insistit que 'assumiré el risc de tirar endavant el projecte que tècnicament sigui viable per al desviament de barranc de Barenys ja que per Salou és fonamental el desenvolupament del sector 03', actualment paralitzat. El màxim responsable municipal ha volgut explicar els veïns que, bona part del futur i la desestacionalització turística del municipi depèn que es tiri endavant aquest projecte ja que inclou un conjunt d'equipaments esportius de gran qualitat que poden suposar un pol d'atracció per al turisme especialitzat.

Des de l'associació s'han interessat per conèixer l'estudi hidrològic que ha remès la Universitat de València i l'empresa Invall a l'Ajuntament de Salou sobre la canalització del barranc en cinc sortides en el tram final. L'alcalde els ha explicat que pot comportar 'dificultats', sobretot en l'aspecte del manteniment de la infraestructura i també per les posibles afectacions a la platja de Ponent. Actualment, aquest projecte està en estudi per part dels tècnics municipals.

Granados ha explicat que 'la postura de l'Ajuntament és garantir la seguretat dels veïns i si això ha de portar a les expropiacions serà un mal menor però el que busquem és una garantia tècnica', deia. El màxim responsable municipal ha demanat la complicitat de l'associació de veïns per 'anar de la ma' i trobar la millor alternativa per al barri de la Salut que posi punt i final a la important problemàtica dels seus habitants.


Entre d'altres qüestions també es va parlar de la necessitat de designar dins l'Ajuntament un interlocutor vàlid per que, en cas d'avinguda d'aigües, poder posar-se en contacte si es veu necessari amb la brigada municipal per tal que es netegi la sortida cap a la platja. En aquest sentit, també es va informar que actualment la brigada neteja tres cops al mes aquestes sortides com a mesura preventiva. L'AA.VV també va oferir l'ajuda amb la creació d'una brigada de voluntariat per 'combatre' les inundacions.

D'altra banda, l'alcalde els ha emplaçat a formar part del nou òrgan de participació ciutadana que es crearà sota el nom de Consell Territorial junt amb altres barris del nucli urbà i que servirà com a eina per a solucionar el dia a dia i que es reuniran cada tres mesos. En aquest punt se solucionaran algunes de les peticions veïnals com ara la creació d'un centre cívic al mateix barri o la manera de solucionar la demanda creixent d'aparcament.

Document Actions