Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'Aliança de Municipis Turístics es reuneix amb la nova Secretaria d'Estat de Turisme

divendres 05 juliol 2024

L'Aliança de Municipis Turístics Sol i Platja (AMT) ha celebrat la seva primera reunió amb la nova Secretaria d'Estat de Turisme, Rosario Sánchez Grau, per abordar les necessitats del sector turístic en el context actual.

El president de l'Aliança i alcalde de Calvià, Juan Antonio Amengual, va agrair la disposició i el treball de la Secretaria d'Estat, destacant els esforços per millorar els serveis i infraestructures per als residents i visitants.

Rosario Sánchez va reafirmar el compromís del govern per treballar conjuntament en la millora dels destins turístics, amb especial èmfasi en la preservació dels ecosistemes terrestres i marins.

L'alcalde de Salou i secretari de l'Aliança, Pere Granados, va destacar la importància de definir clarament el concepte de 'municipi turístic' per garantir un finançament adequat.

"La llei actual no defineix adequadament el que és un municipi turístic. És fonamental comptar amb una definició precisa per garantir un finançament singular i adequada", va afirmar Granados, subratllant que aquesta definició beneficiaria altres localitats en l'àmbit nacional.

L'alcalde Pere Granados va insistir en la importància de definir clarament el concepte de 'municipi turístic' per garantir un finançament adequat

Adrià Lamelas, alcalde de Lloret de Mar, va presentar la creació d'un taller i think tank per abordar els reptes del turisme Sol i Platja, mentre que Marco Aurelio Pérez, alcalde de San Bartolomé de Tirajana, va repassar els grans projectes transformadors en marxa per assegurar la sostenibilitat dels serveis turístics.

José Miguel Rodríguez Fraga, alcalde d'Adeje, va mostrar la implicació de l'Aliança en l'Estratègia Turisme 2030, destacant la necessitat d'adaptar-se a un panorama canviant i promovent la cogovernança col·laborativa per a la sostenibilitat del sector. 

Aquesta reunió marca un pas important en la col·laboració entre els municipis turístics i el govern espanyol per garantir un desenvolupament sostenible i eficient del sector turístic

Fátima Lemes, alcaldessa d'Arona, va ressaltar el compromís dels municipis de l'AMT en la millora dels serveis per als residents, plantejant la necessitat d'un treball comú amb la Secretaria d'Estat.

Aquesta trobada marca un pas important en la col·laboració entre els municipis turístics i el govern espanyol per garantir un desenvolupament sostenible i eficient del sector turístic, destacant la importància de la definició de 'municipi turístic' per assegurar el finançament i la qualitat dels serveis.

Galeria d'imatges

pere_SEC_Estado.jfif

Document Actions