Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'antena del coneixement de la URV de Salou ha organitzat més de 70 activitats aquest curs

dijous 16 juliol 2009

A partir del mes de setembre es reiniciaran les classes amb una conferència sobre Jaume I

L'antena del coneixement de la URV ha impartit a Salou més de setanta activitats des del setembre del 2008 i fins aquest mes de juliol, quan tot just es tanca l'activitat docent aquesta setmana amb l'escola d'estiu de la Universitat Rovira i Virgili. El vice-rector de la URV, Santiago Castellà, s'ha entrevistat amb l'alcalde, Pere Granados, amb qui ha estat parlant de la importància de que Salou sigui seu universitària, i, en definitiva, el primer municipi que aconsegueix comptar amb una Antena del Coneixement a les comarques de Tarragona.

Les antenes del coneixement són centres distribuïts per les poblacions del territori i que pretenen apropar el coneixement a la societat mitjançant la difusió de la cultura, la ciència i la tecnologia i donar-hi respostes a través de diferents activitats com els cursos de la Universitat d'Estiu i les Aules de la Gent Gran, així com de l'organització de conferències i jornades, entre d'altres. L'alcalde, Pere Granados, ha explicat que 'de sempre- i quan era regidor de Cultura i Ensenyament- vaig insistir per ser seu universitària i vam creure en la necessitat de donar un impuls decisiu per tal d'acostar el coneixement a la població'. En aquest sentit, Granados a expressat una política de mà estesa al vice-rector per continuar col·laborant en aquest àmbit.

Des de l'Ajuntament de Salou s'ha donat suport a aquesta iniciativa i durant el període comprès entre el setembre de 2008 i el juliol del 2009 s'han dut a terme tot un seguit d'activitats, més d'una setantena, com poden ser: un tast de vins, classes d'informàtica, exposicions i conferències, cinema manga, un concurs de fotografia en el marc de la Festa Major d'hivern, la col·laboració amb els gegants, entre d'altres.

Vist l'èxit d'edicions passades, ja s'està preparant la nova edició de l'antena del coneixement de la URV de Salou pel proper curs 2009/2010. Aquesta nova etapa comptarà amb activitats ja organitzades anteriorment, però amb una gran acceptació i nombre de participants, com les Aules d'Extensió Universitària de la Gent Gran, la Xarxa cultural, el tast de vins, conferències i exposicions, entre d'altres; a més d'activitats de recent creació com un curs d'herbes remeieres, tallers i conferències que tractaran temes tan diversos com la no violència de gènere, els drets humans, l'astronomia, la cultura del remei natural, viatjar pel món, la nutrició i l'art. Properament es presentarà la nova oferta que començarà el mes de setembre amb una conferència sobre Jaume I.

Tots aquells que estiguin interessats en algun d'aquests cursos que ofereix la URV conjuntament amb l'Ajuntament de Salou, molts d'ells de forma gratuïta, poden obtenir més informació al Centre Cívic situat al carrer Advocat Gallego número 1 en horari de tarda.

Document Actions