Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'embarcació Morabito I guanya la 38ena edició de la Festa del Calamar de Salou

En el decurs del sopar al Club Nàutic també es va premiar als integrants de la Salauris i Macanete

diumenge 02 desembre 2012

Un any més la tradicional festa del Calamar tanca files entorn el sopar al Club Nàutic que serveix per posar punt i final a sis dies de pesca i mesurar les habilitats dels inscrits, un total de 32 embarcacions en aquesta ocasió que han pujat a bord fins a 44 quilos de calamars. Enguany, Boris Villanueva i la seva tripulació: Antonio Vázquel, Verónica Sánchez i Manuel Marsal han trencat amb la ratxa de Pedro Sáez qui s'ha fet durant dos anys seguits amb aquest premi i s'han situat com els primers. Tots quatre, amb l'embarcació Morabito I, s'han endut el primer premi del concurs després d'aconseguir 2.290 punts i superant la meritòria tercera posició aconseguida en la festa de l'any passat. En segon lloc, l'embarcació Salauris de Xavier Beamud acompanyat dels pescadors Isaac Navarro, Albert Fuentes i Víctor Fuentes repeteix la mateixa posició que en la 37ena edició i s'ha endut una segona posició però amb molta distància i 1.630 punts comptabilitzats. Finalment, el tercer classificat en aquesta edició de la festa -que any rere any organitza la regidoria de Cultura- ha estat pels integrants de l'embarcació Macanete amb el patró Pedro Sáez al capdavant i amb la tripulació formada per Sergio Rayo, Javier Sanchez i Francisco Javier Nieto. Aquests s'han fet amb el darrer premi sumant 1.020 punts.
En el decurs del sopar el Club Nàutic de Salou també ha lliurat el trofeu al calamar més gran que en aquesta ocasió ha pescat l’embarcació “Salauris” de Xavier Beamud amb un calamar de 1.026 grams mentre que el trofeu al major nombre de calamars ha estat per l’embarcació “Morabito I” de Boris Villanueva amb 20 calamars; en un trofeu lliurat per la Societat de Pesca Esportiva de Salou. Enguany s'han arribat a pescar fins a 127 calamars, una xifra molt allunyada dels 363 exemplars capturats en l'anterior edició.

Mario García, en funcions d’alcalde accidental, va felicitar a tots els participants i guardonats en la XXXVIII edició d’aquesta tradicional festa del calamar i va agrair a tot el públic present la seva assistència a aquest sopar de germanor i celebració marinera.  L’alcalde accidental, Mario García, va destacar que “Salou ha de conservar i arrelar fermament les seves tradicions com la seva tradició pesquera, perquè són part de la nostra història i la base d’on sorgeix amb força l’esperit del nostre poble:  Salou, Salauris en temps dels romans, neix com a poble mariner i  ja durant la Hispania Citerior, del 197 a.C, és converteix en un dels ports més importants de la Península Ibèrica; així com en un punt estratègic d’entrada i sortida de mercaderies per tota la Mediterrània de reconegut prestigi. Són nombroses les petjades històriques i arquitectòniques del seu pes com a punt i port clau de Catalunya, Espanya i Europa”.
A més va destacar que “enguany  acomiadem  la 38ena edició de la festa del calamar, després de sis dies de competició: una festa on han participat 32 embarcacions per disputar-se els diferents trofeus; una festa on tots sou guanyadors, perquè vosaltres sou  els descendents d’aquells pescadors, de la nostra tradició comercial, pesquera i marinera”.

Per la seva part, la regidora de Cultura i Festes, Mª José Rodríguez, va destacar "l'esperit participatiu i competitiu que any rere any demostren els participants i els membres enrolats i la passió amb la qual es viu aquesta festa tant nostra". Rodríguez, també els va assegurar que l'any vinent es mantindrà la tradició gràcies a tots i cada una de les persones que hi participen i que així ho fan possible.

Galeria d'imatges

segon_classificat.jpg
tercers.JPG
morabito1._guanyadors.jpg
morabito1._guanyadors.jpg
segon_classificat.jpg
tercers.JPG

Document Actions