Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'embarcació 'Salou', del patró Sisco Orts, guanya el concurs de pesca de la XLVI Festa del Calamar

diumenge 28 novembre 2021

L'alcalde Pere Granados, junt amb el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, han fet entrega dels trofeus i obsequis a les 25 embarcacions participants

En segona posició, ha quedat l'embarcació 'Afrodita'; i, en tercer lloc, l'embarcació 'Cutero'

El trofeu al calamar més gran també se l'ha endut l'embarcació 'Afrodita', del patró Daniel Naegel, al haver pescat un molusc de 821 gr.

 

La XLVI edició de la Festa del Calamar, la celebració més antiga de Salou, ha finalitzat, avui diumenge, al migdia, amb l'entrega de trofeus del tradicional concurs de pesca.

L'acte, que ha tingut lloc al Club Nàutic Salou, ha comptat amb la presència de l'alcalde Pere Granados, i del regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà; junt amb el president del Club Nàutic Salou, Jaume Vicheto; i la regidora de Serveis Educatius, Julia Gómez, entre d'altres personalitats i autoritats del club i del municipi.

L'embarcació guanyadora d'enguany ha estat la de 'Salou', encapçalada pel patró Sisco Orts, que ha participat acompanyat d'Oscar Salvador, Guillermo Rufian i Salvador Plaza. Han aconseguit 1.600 punts.

En segona posició, ha quedat l'embarcació 'Afrodita', del patró Daniel Naegel, que ha anat acompanyat d'Agustí Raiteri, amb un total de 1.200 punts. I, el tercer lloc, amb 1.100 punts, l'ha assolit l'embarcació 'Cutero', de Josep Tomas, que hi ha participat junt amb Gerard Beltran, Francisco Javier Teixeira i Adam Teixeira.

També s'ha fet lliurament del trofeu a l'embarcació que ha pescat el calamar més gran, que se l'ha endut, també, 'Afrodita', en haver aconseguit capturar un molusc de 821 grams.

Al llarg del concurs, s'han pescat un total de 135 calamars, que han estat, aproximadament, uns 34 kg.

L'alcalde Pere Granados, ha posat de manifest les arrels marineres i pescadores del municipi, explicant que el port de Salou ja va rebre la carta de població, l'any 1194, per part del rei Alfons I d'Aragó i Comte de Barcelona. I ha donat les gràcies als pescadors de Salou, que són els que “lluiten per aquestes arrels”, atès que, d'aquesta manera, “posen de manifest la nostra riquesa i patrimoni històric, en els moments actuals, per tal que la gent no se n'oblidi d'on venim, on estem i a on volem anar”.

Per la seva banda, el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, ha expressat la seva satisfacció de poder tornar a celebrar aquesta nova edició, després d'un any d'aturada, per la pandèmia. També ha agraït totes les persones que són al peu del canó, per fer possible l'organització d'aquesta festa, any rere any.

En el decurs de l'acte, el pescador Rogelio Brull ha fet entrega d'un regal a l'embarcació guanyadora de Sisco Orts.

Així mateix, l'Ajuntament ha volgut fer un reconeixement especial al Pepe i al José, dues persones que, any rere any, vetllen pel bon funcionament del concurs i són els encarregats de realitzar, cada tarda, el pesatge dels calamars. I també s'ha posat en valor la tasca duta a terme pel jurat, format per Xavi Beamud, Robert García i Joan Carbonell.

En aquesta nova edició, hi han participat fins a 25 embarcacions. Han estat les següents: Salou, del patró Sisco Orts; Afrodita, de Daniel Naegel; Cutero, de Josep Tomas; Bruleo, de Fina López; Lilot, de Francisco Navarro; Baigorri, de Joaquin Azcona; Arlekinoa, de Francisco Chinchilla; Marinero a bordo, de Jose Alberto García; Lilot II, de Cristian Fornés; Delfin II, d'Ángel González; Muntanera, de Neus Ferré; Cananeo, de Pedro Ortega; Royvan, de Juan Muñez; Paraca, de Pedro Sáez; Marilen, de Ramon Guinovart; Argos IV, de Joan Carbonell; Maria Cinta, de Manuel Reina; Flora, de Josep Mª Prats; Fase II, de Roberto Sánchez; Lady Laura, de Carlos González; Creida, de Francisco Lara; Salauris, de Xavier Beamud; Marques II, d'Attilo Cozarin; Gemma & Eva, de Joan Borràs; i Carmot, de Francisco García.

A totes les persones participants, se'ls ha lliurat un paraïgues com a obsequi per haver format part d'aquesta Festa del Calamar.

 

Galeria d'imatges

FOTOS FESTA CALAMAR (20).JPG
FOTOS FESTA CALAMAR (19).JPG
FOTOS FESTA CALAMAR (22).JPG
FOTOS FESTA CALAMAR (23).JPG
FOTOS FESTA CALAMAR (24).JPG
FOTOS FESTA CALAMAR (1).JPG
FOTOS FESTA CALAMAR (2).JPG
FOTOS FESTA CALAMAR (3).JPG
FOTOS FESTA CALAMAR (4).JPG
FOTOS FESTA CALAMAR (5).JPG
FOTOS FESTA CALAMAR (6).JPG
FOTOS FESTA CALAMAR (7).JPG
FOTOS FESTA CALAMAR (8).JPG
FOTOS FESTA CALAMAR (9).JPG
FOTOS FESTA CALAMAR (10).JPG
FOTOS FESTA CALAMAR (11).JPG
FOTOS FESTA CALAMAR (12).JPG
FOTOS FESTA CALAMAR (13).JPG
FOTOS FESTA CALAMAR (14).JPG
FOTOS FESTA CALAMAR (15).JPG
FOTOS FESTA CALAMAR (16).JPG
FOTOS FESTA CALAMAR (17).JPG
FOTOS FESTA CALAMAR (18).JPG
FOTOS FESTA CALAMAR (25).JPG

Document Actions