Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'enderroc de l'edifici annex a l'església de Santa Maria, en marxa

Els treballs, deixen al descobert la façana oculta del temple, a més de donar peu a una nova configuració urbana en aquest punt emblemàtic del barri antic

dilluns 23 desembre 2013

Les obres de transformació de l'entorn de l'església de Santa Maria del Mar ja han començat aquesta passada setmana amb els treballs d'enderroc de l'antiga casa del rector i l'adequació del pati lateral; uns treballs que paga l'arquebisbat i que se solaparan, ben aviat, amb els que durà a terme l'Ajuntament de Salou amb el projecte d’enderroc de l’antiga casa de Cáritas i l’adequació del pas i dels nous espais públics al voltant de la parròquia. El temple està tancat també per obres d'adequació i millora interna des de principis de novembre.

Els treballs municipals que afectaran la part posterior de Santa Maria i que tenen un cost de quasi 70.000 euros, començaran passat festes i pretenen convertir l’actual pati de l’església construïda al segle XVIII en una zona d’accés públic enjardinada que doni servei a la ciutadania en general i que dignifiqui la zona. Per l’alcalde, Pere Granados, “és una obra que modificarà l’entorn d’aquest punt tant significatiu de la ciutat dotant-lo d’una nova configuració i esponjant l’entorn de l’església. Una obra necessària per dotar de normalitat al que se suposa és un lloc de culte i reunió”, que a més permetrà dotar de normalitat urbanística a l'església de manera que es pugui veure des de les quatre façanes.

Les obres, amb càrrec als fons FOMIT, enderrocaran l’edifici posterior ubicat al carrer Ponent, alliberant les construccions adossades a l’àbsida i nau lateral de l’església de Santa Maria del Mar, i al mateix temps adequaran el nou espai públic resultant. Les obres es duran a terme en una superfície de més de 420m2 que inclou l’edificació, el jardí i dues puntes de terreny. Així, un cop produït l’enderroc s’obrirà un pas entre el carrer Ponent i Església pel lateral de Santa Maria del Mar; pavimentant el conjunt i dotant-lo d’enllumenat; a més de conservar-ne l’arbrat i millorar la jardineria. Pel regidor de Gestió de Territori, Marc Montagut, “aquesta intervenció que s’allargarà durant un parell de mesos generarà una nova perspectiva de Santa Mª del Mar i acostarà a la gent nous espais públics”.

Aquest futur enderroc es fa possible perquè Cáritas s’ha traslladat de seu i ara té en ple funcionament les seves oficines a l’antiga casa dels mestres, al carrer Ciutat de Reus en un espai dignificat i amb millors condicions per atendre a les persones, fruit d’un conveni entre l'alcaldia de Salou i l'arquebisbat de Tarragona.

Galeria d'imatges

premsa.jpg
untitled.bmp

Document Actions