Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'equip de Govern de Salou aprova congelar els impostos i taxes, per al proper any 2023

dimecres 26 octubre 2022

Aquesta mesura, que s’implementa per tercer any consecutiu, ha comptat, aquest migdia, en sessió plenària, amb els vots a favor de SUMEM PER SALOU i PSC; els vots en contra de C’s i PP; i les abstencions d’ERC

Salou també ha aprovat el segon requeriment a la Generalitat de Catalunya per al finançament de l'execució del projecte ‘Via de connexió entre el centre urbà de Salou i el parc, a través del traçat actual del ferrocarril’

El ple ha donat llum verda a l'ordenança reguladora dels preus públics per a la prestació del servei de llars d'infants municipals, amb l'exempció per a l'escolarització dels alumnes d'I2; i la tarifa social, per als infants d'entre 0 i 1 any

 

L’Ajuntament de Salou ha aprovat, avui, en sessió plenària la congelació dels impostos i taxes, per al proper 2023.

En aquest sentit, no es veuran incrementats els següents impostos: l’impost sobre béns immobles; l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres; la taxa de llicències urbanístiques i altres activitats; la taxa per a la tramitació de l’obertura d’activitats i prestació de serveis de control per les instal·lacions; ni la taxa per recollida, tractament i eliminació de residus.

En la seva intervenció, l'alcalde de Salou, Pere Granados, que ha felicitat l'àrea d'Hisenda i el seu regidor per la feina feta, ha destacat que "aquest és el tercer any consecutiu que l’Ajuntament de Salou decideix congelar les taxes".

Per la seva part, el regidor d'Hisenda i Gestió Econòmica, Yeray Moreno, ha posat en valor el fet que "la congelació dels impostos es dona en una situació molt adversa, amb una inflació desmesurada".

Aquest punt de l’ordre del dia ha comptat amb els vots a favor de SUMEM PER SALOU i PSC; els vots en contra de C’s i PP; i les abstencions d’ERC.

Així mateix, el ple ha aprovat, per unanimitat, el segon requeriment a la Generalitat de Catalunya per al  finançament de l'execució del projecte "Via de connexió entre el centre urbà de Salou i el parc, a través del traçat actual del ferrocarril".

En aquest sentit, l’alcalde Pere Granados ha manifestat que “acabem de demanar a la Generalitat de Catalunya que compleixi amb la seva obligació d’assumir el finançament de 8 milions d’euros".

 

Altres punts

El plenari ha ratificat, de forma unànime, el Decret d'Alcaldia de remissió de suggeriments en el tràmit de consulta d'avaluació ambiental estratègica ordinària del Pla Especial Urbanístic Autònom per a la implantació de la ciutat de la mobilitat i el transport (CIMOT) al terme municipal de Vila-seca.

Pel que fa a assumptes de serveis generals, noves tecnologies i seguretat ciutadana, s’ha aprovat la modificació dels estatuts de l’Asociación de Municipios Turísticos de Sol y Playa (AMT) i de l'adhesió a la central de contractació. Aquest punt s’ha aprovat amb els vots a favor de SUMEM PER SALOU, PSC; els vots en contra d’ERC; i les abstencions de C’s i PP.

També s’ha aprovat la pròrroga del conveni de col·laboració entre l'entitat pública empresarial Red.es i l'Ajuntament de Salou per al desenvolupament del Pla Nacional de Territoris Intel·ligents de l'Agenda Digital per a Espanya C070/18-SP, amb els vots favorables de SUMEM PER SALOU, PSC, ERC i C’s; i l’abstenció de PP.

A més, s’ha donat llum verda a les tarifes del pàrquing del carrer Barbastre -Logronyo, per a l'any 2022, amb els vots a favor de SUMEM PER SALOU i PSC; i les abstencions d’ERC, C’s i PP.

S’ha aprovat l'acord adoptat per la Junta de Govern Local, en la sessió de 29 de setembre de 2022, pel qual s'aprova la pròrroga per una nova anualitat del contracte administratiu de gestió, en règim de concessió, dels serveis públics de cementiri i funeraris de titularitat municipal. Aquest punt de l’ordre del dia ha comptat amb els vots a favor de SUMEM PER SALOU, PSC i ERC; el vot en contra de PP; i les abstencions de C’s.

I, també, s’ha aprovat, per unanimitat, la renovació del conveni marc de col·laboració amb el Servei Català de Trànsit i annexos.

D’altra banda, pel que fa a assumptes d’hisenda i gestió econòmica, s’ha donat llum verda, de forma unànime, a l'ordenança reguladora dels preus públics per a la prestació del servei de llars d'infants municipals, amb l'exempció per l'escolarització dels alumnes d'I2 (de dos anys), i la incorporació de la tarifa social, per als nens i nenes d’entre 0 i 1 any. D’aquesta manera, les famílies amb menys recursos econòmics podran beneficiar-se de descomptes de fins a un 70%, estalviant-se fins a 140 euros, cada mes, segons els ingressos de cada unitat familiar.

També, s’ha aprovat, inicialment, la imposició i ordenació de l'ordenança municipal reguladora del preu públic pel subministrament de recàrrega elèctrica en punts de recàrrega municipals. Es tracta d’una petició reiterada per part dels usuaris, per tal de garantir un bon ús d’aquest servei i facilitar la rotació de vehicles. Aquest punt s’ha aprovat amb els vots a favor de SUMEM PER SALOU, PSC, ERC i PP; i les abstencions de C’s.

Així mateix, s’ha aprovat la tercera modificació de crèdits del pressupost 2022, amb els vots a favor de SUMEM PER SALOU i PSC; els vots en contra de C’s i PP; i les abstencions d’ERC.

Finalment, s’ha aprovat, per unanimitat, l'ampliació de l'addenda al conveni entre l'Ajuntament de Salou, el Grup de Dones i l'Institut Jaume I, per a la recreació històrica de la festa del Rei Jaume I, per a l'any 2022.

 

Document Actions