Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'equip d'educació viària de Salou conclou el curs escolar amb una bicicletada

dimecres 27 maig 2009

Avui, 27 de maig, han participat alumnes de 6è del CEIP Europa, del CEIP Santa Maria i demà serà el torn dels escolars del col·legi l'Elisabeth.


Aquest matí s'han posat punt i final a les classes d'educació viària que any rera any imparteixen els policies locals adscrits a aquesta àrea. La voluntat és tendir cap a una mobilitat segura que radiqui en 'un canvi' d'hàbits i costums que cal ensenyar des de les etapes més tendres amb la finalitat de millorar en el futur les habilitats dels salouencs. En total, en aquest curs 2008-2009, hauran passat 1.979 alumnes que van des de l'educació primària (963); d'ESO (834); de la Unitat d'Escolarització Compartida (12); Batxillerat (90); Cicles Formatius (48) i d'educació Especial (32).

En aquestes classes s'expliquen les dades de la realitat dels accidents a Salou, on al llarg del 2008 es van enregistrar un total de 662 accidents, això sí, amb cap víctima mortal. També s'ha de destacar que, del total de ferits, 127 només 16 van donar positiu en el control d'alcoholèmia. El mes d'agost, per la major afluència de trànsit així com pel creixement del nombre d'habitants al municipi, és el mes on hi ha un major nombre d'accidents enregistrats (86); malgrat tot, es comptabilitza una mitjana de dos accidents al dia en un terme municipal de molta extensió. Amb tot això també es fa pedagogia de com prevenir comportaments que poden portar a l'accidentalitat fomentant actituds, valors i normes de prudència, serenitat.

A cada un dels cicles hi ha un temari concret que es desenvolupa i es canvia des de fa 17 anys i que inclou, des de quaderns d'exercicis per als monitors ; jocs de rol; tríptics; guies de primers auxilis o xerrades.

Avui, amb una bicicletada on hi ha participat els alumnes de 6è del CEIP Europa i del CEIP Santa Maria, controlada pels mateixos agents de seguretat viària, s'ha posat punt i final a un altre any d'aquesta tasca pedagògica que es reeemprendrà el proper curs. Demà serà el torn als alumnes de 6è del col·legi Elisabeth.

Document Actions