Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Les ‘Nits Daurades’ 2023 potencien el talent local i la participació de les entitats i associacions de Salou

dijous 27 juliol 2023

Del 5 al 16 d’agost, residents i visitants podran gaudir d’una trentena d’activitats gratuïtes, per a tots els públics

Salou es convertirà, durant 12 dies, en l’epicentre festiu de la Costa Daurada, amb la celebració, un any més, de les “Nits Daurades”.

L’alcalde Pere Granados, ha explicat aquest matí en roda de premsa que “Nits Daurades” són el referent festiu més important que hi ha al nostre territori i són seguides per residents i visitants. Així mateix, ha assenyalat que aquesta edició de la Festa d’Estiu pretén recuperar l’essència de les celebracions d’abans, amb la promoció dels grups locals i la potenciació dels espectacles a càrrec de les entitats i associacions de Salou. “És una molt bona oportunitat per mostrar el talent que tenim a casa nostra, en arts escèniques, cantants i grups musicals”, ha dit.

Per la seva banda, el regidor de Festes, Xavier Montalà, ha detallat el programa festiu, destacant els espectacles més importants. Per començar, hi haurà uns actes previs, el dissabte, dia 5, amb la Batrobada (trobada de batucades); i el diumenge, dia 6, el Salou Festival Orchestra presentarà “Un estiu de pel·lícula” – “Una nit lluminosa”, un recull de les millors bandes sonores i sintonies de tots els temps per celebrar els 50 anys de la Font Lluminosa. La direcció de l’espectacle anirà a càrrec del prestigiós director Melani Mestre.

Cal dir que la Font Lluminosa de Salou, obra de l’enginyer Carles Buïgas, es va inaugurar el 1973 amb una enginyeria excepcional de l’època. Durant molts anys, va ser un element característic i un punt d’atracció emblemàtic del municipi, com encara és, actualment.

Dilluns, dia 7 d’agost, a les 20.30 h, arribarà l’acte inaugural oficial de les “Nits Daurades”, amb el pregó a càrrec de Santiago Castellà, subdelegat del Govern a Tarragona, al xalet Torremar, seu del Patronat Municipal de Turisme. Seguidament, al davant de l’edifici, es tirarà la gran tronada d’inici de festes.

L’agenda de les Nits Daurades comptarà, també, amb un espectacle de màgia, amb el salouenc Harry Merlin i Piper&Friends, i una trobada d’haveneres. Espectacle d’animació familiar “La Festa”, organitzat des del Club Xic’S. Actuació dels grups locals, el dimecres, dia 9, a les 21 h, a la plaça de les Comunitats Autònomes, amb la participació del salouenc Agustín Aspa i el seu grup Habana, i Marcos San José. I una nit de rock & roll, el dijous, dia 10, amb el grup L.A. Vamps, que presentarà “A Live Rock Experience”. Abans, actuaran els grups Superatomica i Cocktail Trivutov.

Un dels plats estrella de les "Nits Daurades" 2023 serà l’espectacle Hola Raffaella, tribut a Rafaella Carrà, el dia 11, a les 22 h, un show amb un ritme trepidant, música i ball en directe, amb un repàs de tots els seus èxits i coreografies que van marcar una època. També hi haurà ballada de sardanes, amb la Cobla Reus; Nit del Foc, amb els Diables Maleïts, les Bruixes Latemó, el Xaloc, la Morena de Salou i altres grups convidats. I un lluït espectacle de flamenc, a càrrec de la companyia de Mónica Novillo, una gran professional salouenca.

Amb motiu del 20è aniversari del Ball de Bastons de Salou, l’Associació Sal-i-ou organitza un seguici festiu amb la participació de diferents colles convidades, el proper diumenge, 13 d’agost, a les 20 h, des de la Font Lluminosa. El talent musical de Salou es podrà gaudir en concert el mateix diumenge, amb la participació de Saik Promice, Aiem, Rosendo i altres altres artistes locals de l’escola de cant Acapella, de Salou.

Enguany, es podrà tornar a recordar els temps passats amb l’Ochentazo, la Festa dels 80 que enamora públic de totes les edats, amb la col·laboració de Flash Back Discotheque.

El dilluns, 14, es farà una cercavila popular amb la participació dels grups festius de Salou, i a continuació, es podrà gaudir del Gran Circ Acrobàtic de la Xina, amb més de 30 artistes a escena, que impressionarà amb un espectacle únic.

El dia 15 d’agost se celebrarà la missa en honor a Santa Maria del Mar, la tradicional processó de la Mare de Déu, amb el recorregut marítim. I el gran castell de focs artificials. A continuació, actuarà l’orquestra 'La Privada'.

Cal dir que enguany, hi ha un dia més de festa. Així, el 16 d’agost, per part de los 40, tindrà lloc el concert Summer Live 23, amb els artistes Álvaro de Luna, Álvaro Soler, Zzoilo, Marlon, Paula Cendejas, Mark Eme, Mar Lucas, Charlie USG, DePol, Adexe & Nau, Jose M. Duro i Ramsés López.

D’altra banda, el regidor Montalà ha recordat que a la plaça de les Comunitats Autònomes hi haurà un punt violeta i multicolor, on qualsevol que ho vulgui podrà informar-se sobre les situacions de violència sexista i discriminacions que es puguin produir.

Fitxers adjunts

Document Actions