Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Les aules de la Gent Gran de la URV de Salou visiten la Tarragona romana

divendres 22 maig 2009

Un grup d'alumnes de les Aules d'Extensió Universitària de la Gent Gran de la URV de Salou han realitzat una visita cultural a la Tarragona romana. El responsable d'aquestes aules d'extensió universitària i doctor de la Universitat Rovira i Virgili, Josep Maria Sabaté Bosch, va explicar als alumnes salouencs la història de l'antiga Tarraco. Aquest viatge a l'antiga roma va començar el passat dimecres 20 de maig el a les 9.30 del matí al Museu Nacional Arqueològic de Tarragona en el que es va explicar la història de la ciutat, els mosaics, escultures i demés objectes que es poden visitar.

Al finalitzar el recorregut pel museu van adreçar-se al pretori romà des del qual van poder gaudir d'unes vistes espectaculars de l'actual Tarragona, però els alumnes van anar més enllà i van procurar reproduir mentalment les construccions de la Tarraco romana. Acabada la visita al pretori i circ romà, ambdós del segle I d.C, van passejar pels carrers de la part Alta, per aquests carrers van percebre meravelloses sensacions i visites, van veure l'antic barri jueu, la plaça del fòrum, la catedral, les inscripcions llatines que sorprenen als vianants, la plaça dels Sedassos i la de la Font.

Aquesta iniciativa de les Aules de la Gent Gran és el segon any que té lloc a Salou, la finalitat de les mateixes és donar resposta a les inquietuds culturals de la tercera edat. En el cas de Salou, s'organitzen conferències mensualment, a l'Associació de Jubilats Esplai Salou, relacionades amb nous coneixements en àmbits molt diversos i sobre els quals manifesten interès els salouencs. El mes vinent esdevindrà la cloenda que posar el punt i final a aquest curs esperant que a l'octubre s'iniciï el tercer any d'aquesta enriquidora iniciativa.

Document Actions