Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Les Aules d'Extensió Universitària de la Gent Gran de Salou visiten el Reus modernista

dijous 19 novembre 2009

Demà divendres s'ha programat una conferència sobre la guitarra espanyola, dins els actes de Santa Cecília

Dins els actes previstos al programa Salou Actiu i en col·laboració amb l'Antena del Coneixement de la URV a Salou s'ha organitzat una visita a diversos punts del Reus modernista. Durant la visita, que va tenir lloc el passat divendres 13 de novembre i a la que van assistir una vintena de persones, un guia de la ciutat de Reus i el responsable de les Aules d'extensió Universitària de la gent de la URV, Josep Maria Sabater, van explicar la història i arquitectura de tres edificis modernistes de la ciutat.

La ruta va començar per l'Institut Pere Mata, conjunt arquitectònic modernista emblemàtic de la ciutat de Reus, construït l'any 1897 per l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner. De tots els pavellons, es va visitar el número 6, que és, per la seva riquesa ornamental és el de més valor artístic, i també perquè conserva el mobiliari original. Recorrent els carrers, fins arribar al Palau Bofarull, es va explicar als presents la riquesa de les diferents façanes que s'anaven trobant com la Casa Gasull, Casa Rull, i el Dispensari Antituberculós. També es va visitar el Palau Bofarull, un edifici de l'any 1774, amb una important sala noble que simbolitza l'esperit emprenedor de la ciutat. Per acabar la visita es va visitar el Teatre Fortuny, de l'any 1882.

Recordem que demà divendres 20 de novembre a les 17h a la Sala Costa Daurada i per celebrar Santa Cecília, M. Carme Domingo, ens oferirà una conferència, recital 'Mestres de la guitarra clàssica: De F. Sors a M. Llobet' una conferència programada dins el programa de les Aules d'extensió Universitària de la gent de la URV però que en aquest cas estarà oberta per tot el públic.

Document Actions