Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Les banderes blaves, les Q de qualitat i les ISO 14.001 ja onegen a les platges de Salou

Avui l’alcalde de Salou, acompanyat de diferents regidors, han hissat les banderes que certifiquen la qualitat excepcional de les platges del municipi

dimecres 10 juliol 2013

L’alcalde de Salou, Pere Granados, juntament amb la regidora de Platges, Júlia Gómez, el regidor de Qualitat Ambiental, Ramon Pascual i el regidor de Turisme, Benet Presas,  han hissat avui la bandera blava per les platges de Llevant i Capellans. També han hissat les banderes Q de qualitat per les platges de Llevant i Ponent. Així mateix, s’ha hissat la bandera ISO 14.001 atorgada a totes les platges del municipi.

En aquest sentit, Granados, ha incidit en que “els nostres esforços des de l’administració es dirigeixen a oferir uns serveis i un entorn basats en la qualitat, respecte amb el medi ambient  i en l’excel•lència donant tot el suport al sector privat” i ha afegit que “ aquests reconeixements  reforcen  la posició destacada de la nostra destinació a nivell nacional i internacional”

El distintiu de les Banderes Blaves l’atorga l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac) i compten amb la col•laboració de Ports de la Generalitat. Les platges de Llevant i Capellans han superat els exàmens realitzats per aquests organismes en base a quatre criteris: qualitat de les aigües de bany, Informació i educació ambiental, Gestió ambiental i Seguretat, serveis i instal•lacions.  
Enguany, destaca la ”Distinció Temàtica” que només han rebut dos municipis més de tota Espanya (Muro -a les Illes Balears- i O Grove –Pontevedra-). Aquesta distinció que ha rebut la capital de la Costa Daurada es justifica per part d’ADEAC perquè Salou, com a municipi “ha demostrat fer un esforç especial i digne de ser difós com a exemple d’excel•lència en Salvament, Socorrisme i Primers auxilis”.
La regidora de Platges, Júlia Gómez,  ha explicat que  “aquesta menció reconeix la bona pràctica en matèria de salvament de les platges de Salou i situa els serveis dels que disposa el banyista com a exemple pel conjunt de platges de bandera blava” i ha afegit que “això ens anima a continuar desenvolupant la mateixa línia de treball apostant per modernitzar els serveis”
 Aquesta bandera va ser lliurada recentment pel Conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila en un acte que va tenir lloc a Roses el passat 29 de juny . Aquest guardó s’atorga cada any, des de 1987,  i es dóna a aquelles platges que superen els exàmens de condicions higièniques, de seguretat, d’accés lliure, sostenibilitat, de compliment legislatiu, l’atenció a persones amb discapacitat i la oferta complementària i educativa, entre altres.

Banderes Q de Platges/UNE 187.001:2011

D’altra banda, avui també s’ha hissat la bandera Q de Qualitat en les platges de Llevant i Ponent, un reconeixement per part de l’organisme certificador ICTE (Instituto  para la Calidad Turística Española). Aquesta certificació es va normalitzar a nivell nacional com a norma UNE l’any 2008, esdevenint la norma de qualitat UNE 187.001: 2008, i actualment està en vigor l’edició del 2011 convertint-se en la UNE 187.001:2011.  Els principals aspectes es tenen en compte per poder assolir aquesta certificació  són: la seguretat, el salvament i els primers auxilis, la informació que es dóna a la platja, la neteja i la recollida de residus, el manteniment de les instal•lacions i els equipaments, els accessos, els serveis higiènics, els serveis de begudes i menjar, lloguer de material i equipament i la gestió del propi sistema.

En aquest sentit, el regidor de Turisme, Benet Presas, ha destacat que “el Patronat de Turisme treballa estratègicament per donar a conèixer als mercats de proximitat els serveis i la qualitat de les platges de Salou així com tota la modernització i millores que duem a terme” i ha explicat que “a nivell internacional continuem treballant per ser percebuts com la Platja d’Europa i aquestes acreditacions només fan que reforça positivament el nostre missatge”.

 

Banderes ISO 14.001 a totes les platges

Per últim,  també s’ha hissat la bandera ISOO 14.001:04 per totes les platges del municipi. En relació a la certificació mediambiental de la ISO 14.001:04 es tracta del vuitè any consecutiu que s’obté la bandera per a totes les platges del municipi, el que suposa un reconeixement a la gestió mediambiental del litoral salouenc.  El Regidor de Medi Ambient, Ramon Pascual, ha comentat que “es tracta d’ un reconeixement internacional que audita l’empresa AENOR per la qual certifiquen que -a totes les platges del municipi- han implantat i mantingut un rigorós sistema de gestió mediambiental”.

 

 

Galeria d'imatges

premsa.JPG
premsa3.JPG
premsa3.JPG
premsa.JPG

Document Actions