Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Les Banderes Blaves, les Q de qualitat i les ISO 14,001 ja onegen a les platges del municipi

dilluns 27 juny 2016

L’alcalde, acompanyat de diferents regidors, han hissat les banderes que certifiquen la qualitat excepcional de les platges del municipi

L’alcalde de Salou, Pere Granados, juntament amb la regidora de Platges, Júlia Gómez, el regidor de Turisme, Benet Presas, i el regidor de Qualitat Ambiental, Ramon Pasqual, el regidor de mobilitat i seguretat ciutadana, David González, i la regidora de manteniment de la ciutat, Mª José Rodríguez han hissat avui a la platja de Llevant les banderes que acrediten la qualitat a les platges del municipi. D’una banda, s’han revalidat les banderes blaves a les platges de Llevant, a més de la de Capellans. També han hissat les banderes Q de qualitat per les platges de Llevant i Ponent. Així mateix, s’ha hissat la bandera ISO 14.001 atorgada a totes les platges del municipi. A la hissada de les banderes també hi han estat presents, el Cap de la Policia Local de Salou, el gerent del Patronat de Turisme, així com d’altres serveis que desenvolupen tasques a la platja com membres de la Policia Local i la Patrulla jove, la brigada municipal, l’empresa concessionària de Salvament i socorrisme, Servitur Salvament; a més de la concessionària de recollida de la brossa Urbaser, les empreses de manteniment Rubatec i Moix de jardineria, i el gerent i el tresorer del Club Nàutic Salou.

L’alcalde, Pere Granados, ha manifestat que “hem fet molta feina però encara hem de seguir treballant per oferir nous serveis i millorar els que ja tenim”. En aquest sentit, Granados ha explicat que “volem ampliar la qualitat que oferim a la platja Llarga –molt respectuosa amb el medi ambient-, així com també posar en valor les cales que hi ha al Cap Salou”. Pel que fa a les banderes que s’han hissat avui, Granados, ha explicat que “significa revalidar un any més la qualitat de les platges i, per tant, potenciar l’element principal i amb major atractiu turístic que tenim a Salou com a gran referent i amb una gran sensibilitat amb el medi ambient”.

El distintiu de les Banderes Blaves l’atorga l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) i compten amb la col·laboració de Ports de la Generalitat. Aquest certifica que les platges de Llevant i Capellans han superat els exàmens realitzats per aquests organismes en base a quatre criteris: qualitat de les aigües de bany, Informació i educació ambiental, Gestió ambiental i Seguretat, serveis i instal·lacions.

D’altra banda, avui també s’ha hissat la bandera Q de Qualitat en les platges de Llevant i Ponent, un reconeixement per part de l’organisme certificador ICTE (Instituto  para la Calidad Turística Española). Els principals aspectes es tenen en compte per poder assolir aquesta certificació  són: la seguretat, el salvament i els primers auxilis, la informació que es dóna a la platja, la neteja i la recollida de residus, el manteniment de les instal·lacions i els equipaments, els accessos, els serveis higiènics, els serveis de begudes i menjar, lloguer de material i equipament i la gestió del propi sistema. Són les dues úniques platges de tot el litoral tarragoní que compten amb aquesta distinció.

Per últim,  també s’ha hissat la bandera ISO 14.001:04 que oneja a totes les platges del municipi. En relació a la certificació mediambiental de la ISO 14.001:04 es tracta del onzè any consecutiu que s’obté la bandera per a totes les platges del municipi, el que suposa un reconeixement a la gestió mediambiental del litoral salouenc.  

Galeria d'imatges

peke.jpg
P1270155.JPG
P1270117.JPG

Document Actions