Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Les escoles de Salou promouen l’expressió oral entre els seus alumnes

L’activitat per aprendre a parlar en públic a través del joc està promoguda per l’Aula Oberta de l’Ajuntament de Salou

dijous 27 març 2014


Aquesta tarda, de 17.30h a 18.30 h al Teatre Auditori de Salou, els alumnes de les diferents escoles de Salou es donaran cita al Teatre Auditori per realitzar una activitat que té com a objectiu promoure l’expressió oral i fomentar la capacitat i seguretat a l’hora de parlar en públic a través del joc. Es tracta d’una activitat de l’Aula Oberta de l’Ajuntament de Salou. L’objectiu de l’aula és treballar l’expressió oral a l’escola fent que l’alumne assimili tota una sèrie d’estratègies per a parlar en públic a través del joc.
La regidora d’Ensenyament Júlia Gómez ha destacat que “aquest tipus d’activitat és molt interessant donat que permet dotar a l’alumne de capacitat d’oratòria i de parlar en públic, aspecte que li donarà més eines i capacitats per sentir-se segur davant els reptes i situacions a les que s’haurà d’enfrontar en el futur”.

Totes les escoles hi participaran amb diferents interpretacions. L’Escola Vora Mar hi realitzarà  amb un ‘tastet de poesia’ sobre dos temàtiques ‘la por’ i ‘el menjar’ per part dels alumnes de sisè de segon cicle superior. Els alumnes llegiran  “La bruixa” de Joana Raspall, “Tarantella per a la pasta amb ou” de Lola Casas o  “Fideus a la cassola” i “Croquetes” de Miquel Martí i Pol. Per la seva part, l’Escola Salou també portarà a l’escenari els poemes de la Lola Casas interpretant “Camí de l’Escola’ o ‘La meva mestra’ entre molts altres. L’escola Europa portarà tres grups de segon cicle superior tema escollit serà “El Mar”.  L’escola presentarà a l’aula oberta, una petita mostra dels poemes que han preparat  a classe. Per la seva part, l’Escola Santa Maria participarà amb els alumnes del cicle superior i sortiran a escena amb el poema  ‘S’acaben les vacances’, ‘Arriba l’autobús’, ‘Classe de música’ o ‘Exàmens’, entre d’altres. Per últim, l’ Escola Elisabeth interpretaran  “Els valors per davant” fent un  Homenatge a Joana Raspall interpreten poemes seus  a mode d’homenatge:“ La meva estrella”, “Podries...” i “Invitació”.

No és pretén ensenyar a l’alumne a fer d’actor, sinó a conèixer i a desenvolupar el seu potencial comunicatiu, reflexionar i obrir les emocions, augmentar el nivell de comprensió i potenciar la concentració, la desinhibició, la sensibilitat i la seguretat. En aquest sentit, l’entrenament de l’instrument: ment-cos-veu  permet saber-se expressar millor en cada circumstància concreta.

Document Actions