Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Les escultures mòbils de Pablo Bruera, al passeig Jaume I de Salou

dijous 04 agost 2016

Després de passar per la Torre Vella el passat mes de juny, ara exposa a l’aire lliure una petita mostra del seu art tridimensional 

 

El passeig Jaume I de Salou llueix de manera diferent després que s’hagin plantat un grup d’escultures de gran format de l’artista Pablo Bruera.

Aquest reconegut artista i escultor uruguaià, que ha exposat recentment a la Torre Vella de Salou mostra ara la seva faceta més espectacular en un indret per on passegen milers de persones durant la temporada alta. Les seves obres de gran format són estructures metàl·liques que estan formades per elements mòbils oferint una imatge cinètica convida l’espectador a tocar-les i jugar amb elles creant diferents peces a partir d'una única obra. Des de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament s’ha treballat conjuntament amb l’artista per tal de tancar la doble exposició; una primera que es va poder veure durant el mes de juny a la Torre Vella i ara, aquesta altra, que es podrà veure fins a finals de setembre a l’artèria principal del municipi.

 

Bruera, nascut a Montevideo en 1972, resideix a Barcelona des de 2001, ha estat a Salou les darreres hores per definir la composició de les peces al passeig, explicava que amb només empènyer un dels plans de l’escultura, s’aconsegueix una renovació formal que estimula la participació i la creativitat. El moviment per si mateix genera poesia i atractiu a les obres que ofereixen lectures molt variades, segons el punt de vista de l’observador i la combinació dels diferents plans. Els espectadors poden acostar-se a les peces damunt de les plataformes que s’han instal·lat a la zona de les fonts. Cal destacar que algunes d’aquestes peces han estat exposades a la Rambla de Catalunya, a Barcelona l’any 2011 i de cara l’any vinent viatjaran també a Madrid.

Galeria d'imatges

bruera.jpg
P1270837.JPG
P1270842.JPG

Document Actions