Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Les famílies de Salou podran gaudir a partir de dilluns del nou Espai Infantil Estació del Carrilet

Avui s’ha inaugurat el nou centre de 418 metres quadrats adreçat a la infància ubicat a l’antiga Estació del Carrilet

dissabte 26 febrer 2011

L’Alcalde de Salou, Pere Granados, ha inaugurat avui, juntament amb els regidors de la Corporació, el Nou Espai Infantil El Carrilet adreçat a ser un espai obert als infants salouencs on gaudir d’ activitats lúdiques i pedagògiques en mig d’una gran festa infantil.  El govern local ha recuperat i rehabilitat un espai tradicionalment conegut com ‘l’Antiga Estació del Carrilet’ especialment significatiu per la ciutat que històricament connectava ferroviàriament Salou i Reus.

Es tracta d’un projecte desenvolupat pels Serveis Tècnics Municipals que ha recuperat i adequat  els espais  existents habilitant-los per l’ús infantil com a sales d’activitats lúdiques i pedagògiques complementades amb sales pels serveis complementaris de gestió, atenció a la família i espai per docents i monitors. La voluntat d’aquest projecte resideix en crear un espai on els infants puguin aprendre mitjançant el joc i les joguines educatives.  La superfície total construïda és de 418 m2 i la inversió realitzada és de 750.424 euros destinats al projecte pel Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL).  El nou espai restarà obert diàriament per tal de ser un punt de trobada entre infants i pares del municipi i des d’on desenvolupar activitats interactives i d’aprenentatge.

L’alcalde de Salou ha manifestat en el seu discurs inaugural que es tracta d’un nou equipament molt necessari per complementar una oferta fins ara minsa. “Darrerament hem dotat als joves i adolescents d’un punt de trobada com és la Masia Tous. Ara, obrim aquest espai perquè els més menuts i les seves famílies comptin amb un servei adaptat”. Granados ha recordat que el futur és dels joves i que per això s’ha de treballar per ells, com ha fet aquest govern, fins i tot, creant una regidoria específica: la d’Infància i Joventut amb la regidora Júlia Gómez al capdavant.

Amb aquesta voluntat, s’han rehabilitat també els espais exteriors de l’antiga estació, amb una intervenció important a la Plaça del Carrilet. La remodelació incorpora també una plaça circular pavimentada que permet acollir activitats i espectacles infantils a l’aire lliure vinculats amb el nou equipament.  També hi ha una zona de jocs amb cistelles de bàsquet, nous jocs infantils d’exterior per diferents edats i la conservació dels elements ferroviaris existents com és la via i la plataforma de gir de màquines i vagons de l’antic tren. A més a més, s’ha millorat la jardineria i els arbres existents així com mobiliari urbà i les fonts ornamentals.

El projecte, ha millorat notablement la forma exterior de l’edifici. Es manté també l’espai annex i adherit a l’edifici original, producte de reformes anteriors. En el seu interior, s’ha intentat recuperar la cara interior de la façana com elements arquitectònics de relleu en un edifici catalogat pel seu valor històric per Salou. La zona infantil de 0 a1 any és de 34,97 m2 i la zona infantil per nens majors d’un any d’edat és de 120,26 metres quadrats.

Durant l’acte d’inauguració hi ha hagut inflables per als més petits i nombroses activitats organitzades  pel Club Xic’s de la Regidoria d’Infància i Joventut que ha portat a la seva mascota Rocky. A partir de dilluns estarà ja obert el servei per a les famílies i comptarà amb tres monitors. L’horari serà de dilluns a divendres de les 4 a les 8 de la tarda.

Galeria d'imatges

DSCN9092.JPG
DSCN9144.JPG
DSCN9039.JPG
DSCN9144.JPG

Document Actions