Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Les Nits Daurades culminen aquest dia 15 amb la processó i el gran castell de focs

dijous 14 agost 2014

Es llençaran més de 283 quilos de pólvora per acomiadar les festes.

A partir de les deu de la nit es tallarà al trànsit el passeig Miramar i Jaume I

Més de 100 persones conformen el dispositiu de trànsit i seguretat

 

Les Nits Daurades arriben demà divendres a la seva fi després de nou dies d’intensitat cultural i festiva. El dia 15, és el tradicional dia en que es du a terme la processó (20,45) en honor a la Verge que surt a espatlles de mariners i devots des de l’església Sta. Maria del Mar amb el seu habitual recorregut fins a l’Espigó del Moll per embarcar-se al mar.

Un cop finalitzada la missa i processó, al voltant de les 22,45 hores es dispararà el castell de focs, la durada del qual és d’uns quinze minuts i que dispara la pirotècnia Igual. En aquesta ocasió, es llençaran més de 283 quilos de  matèria reglamentada que dibuixaran al cel de la capital de la Costa Daurada un conjunt de palmeres daurades de tronc de gran intensitat de colors; crossetes multicolors que esclaten per nivells; estridències de xiulets i roncadores de varies sonoritats a més de pistils platejats amb centre vermell. En total es podran veure al cel de Salou fins a 21 fases d’efectes variats amb coreografies digitalitzades i amb novetats com ara efectes de danses d’esquerra a dreta. Tot plegat acabarà amb  un gran final de trons amb roncadors i cop de palmeres vermelles.

Un cop finalitzat el castell de focs, arrencarà la música de l’orquestra ‘La Privada’ des de l’escenari ubicat a la plaça de les Comunitats Autònomes.

 

Un dipositiu de més de 100 persones

Pel que fa al dispositiu de trànsit i seguretat de demà es preveu que es mobilitzin un centenar de persones entre els agents i patrulles de la Policia Local, a les que s’han de sumar els Mossos d’Esquadra a més dels voluntaris de protecció civil, bombers i ambulàncies i personal de la brigada i vigilància privada per tal de garantir la seguretat a la zona i coordinar el trànsit, així com voluntaris de la Patrulla Jove com a principals punts d’informació. El regidor de Seguretat ciutadana i Mobilitat, Ramon Pascual, ha volgut recomanar que “s’arribi amb l’antelació suficient als actes més importants de les Nits Daurades, especialment  a la processó i al gran castell de focs artificials i que en tot moment es faci cas de les indicacions dels cossos i forces de seguretat”.

Cal destacar que demà, a partir de les 22,00 hores quedarà tallat al trànsit tant el passeig Miramar com el passeig Jaume I per tal de garantir la seguretat dels milers d’assistents a la cloenda de la festa de les Nits Daurades amb el llançament del castell de focs. Tot i que no es podrà circular per aquests dos passeigs s’habilitaran itineraris alternatius degudament senyalitzats.

El Centre de Coordinació d’Emergències estarà ubicat a la comissaria de Policia del mateix Passeig Jaume I. Aquest té com a missió la coordinació dels efectius interactuants durant el desenvolupament de l’espectacle pirotècnic per tal de garantir la seguretat de tots els visitants, els quals hauran de situar-se en les zones establertes per a aquests.

A més, la Policia Local ha habilitat espais dissuasius d’aparcament –unes 5.000 places  addicionals- ubicades a indrets estratègics com son les dues entrades a la ciutat. D’una banda, hi haurà capacitat per a 1.200 vehicles a la al costat de l’Escola Elisabet així com al vial de Cavet; l’aparcament del centre educatiu Atenea; així com a la zona d’Emprius. Es tracta de no crear una circulació innecessària dins el municipi ja que col·lapsaria les principals vies de comunicació. Tots aquests aparcaments estaran degudament senyalitzats.


Galeria d'imatges

FOCS.jpg
nits_focs.jpg
PARQUINGS-15_AGOST_copia_copia.jpg

Document Actions