Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Les Nits Daurades de Salou culminen dilluns 15 amb la processó i el gran castell de focs d’artifici

divendres 12 agost 2016

Fangoria actuarà aquest dissabte a les 23h a la Plaça de Les Comunitats Autònomes

Dilluns, a partir de les deu de la nit es tallarà al trànsit el passeig Miramar i Jaume I pel llançament dels focs amb més de 375 quilos de pólvora

Per garantir la seguretat i el trànsit s’hi destina un dispositiu de més de 100 persones  

 

Les Nits Daurades arriben demà dissabte al seu punt àlgid, musicalment parlant, amb el concert de l’esperada Fangoria a les 23 hores a la plaça de les Comunitats Autònomes del municipi. Alaska retorna acompanyada de Nacho Canut per presentar “Canciones para robots románticos” i els temes més coneguts de la cantant. Unes hores abans, els més petits es podran refrescar tot gaudint dels inflables que les Xic’s Daurades oferiran de 17 a 20 hores a la Plaça de Cala Crancs, al Cap Salou.

 

Ja diumenge, la regidoria de Cultura ha organitzat una mostra de cultura i festa amb una ballada de sardanes a les 20h a l’Espigó del Moll. Seguidament a les 20.30 hores hi haurà una cercavila amb elements populars del municipi com la Mulassa, els diables, els nans de Salou, canons d’en Pasqual, els gegants, i els grallers La Tarota, a la Plaça de les Comunitats Autònomes. A continuació, i a la mateixa plaça, es dura a terme una trobada d’Havaneres.

 

Finalment el dilluns culminaran les festes després de set dies de cultura i festa. El dia de la Mare de Déu és durà a terme la ja tradicional processó  (20.45h) en honor a la Verge que surt a espatlles de mariners i devots des de l’església Sta. Maria del Mar amb el seu habitual recorregut fins a l’Espigó del Moll amb torxes i per embarcar-se al mar.

 

Un cop finalitzada la missa i processó, al voltant de les 22.45 hores es dispararà el castell de focs, la durada del qual és d’uns quinze minuts i anirà a càrrec de la pirotècnia Tomás. En aquesta ocasió, es llençaran més de 375 quilos de matèria reglamentada que dibuixaran al cel de la capital de la Costa Daurada un conjunt de palmeres daurades de tronc de gran intensitat de colors; crossetes multicolors que esclaten per nivells; estridències de xiulets i roncadores de varies sonoritats a més de pistils platejats amb centre vermell. En total es podran veure al cel de Salou fins a 20 fases d’efectes variats amb diverses coreografies, 2043 unitats d’un calibre màxim de 150mm. Tot plegat acabarà amb un gran final de trons amb roncadors i un cop de palmeres vermelles. L’espectacle tindrà una duració d’uns 15 minuts, un cop finalitzat el castell de focs, arrencarà la música de l’orquestra ‘Moonlight’ des de l’escenari ubicat a la plaça de les Comunitats Autònomes.

 

Un dispositiu de més de 100 persones

Pel que fa al dispositiu de trànsit i seguretat de dilluns es preveu que es mobilitzin un centenar de persones entre els agents i patrulles de la Policia Local, a les que s’han de sumar els Mossos d’Esquadra a més dels voluntaris de protecció civil, bombers i ambulàncies i personal de la brigada i vigilància privada per tal de garantir la seguretat a la zona i coordinar el trànsit, així com voluntaris de la Patrulla Jove com a principals punts d’informació. El regidor de Seguretat ciutadana i Mobilitat, David González, ha volgut recomanar que “s’arribi amb l’antelació suficient als actes més importants de les Nits Daurades, especialment  a la processó i al gran castell de focs artificials i que en tot moment es faci cas de les indicacions dels cossos i forces de seguretat”.

Cal destacar que dilluns, a partir de les 22 hores quedarà tallat al trànsit tant el passeig Miramar com el passeig Jaume I per tal de garantir la seguretat dels milers d’assistents a la cloenda de la festa de les Nits Daurades amb el llançament del castell de focs. Tot i que no es podrà circular per aquests dos passeigs s’habilitaran itineraris alternatius degudament senyalitzats.

El Centre de Coordinació d’Emergències estarà ubicat a la comissaria de Policia del mateix Passeig Jaume I. Aquest té com a missió la coordinació dels efectius interactuant durant el desenvolupament de l’espectacle pirotècnic per tal de garantir la seguretat de tots els visitants, els quals hauran de situar-se en les zones establertes per a aquests.

A més, la Policia Local ha habilitat espais dissuasius d’aparcament –unes 5.000 places addicionals- ubicades a indrets estratègics com son les dues entrades a la ciutat. D’una banda, hi haurà capacitat per a 1.200 vehicles a la al costat de l’Escola Elisabeth així com al vial de Cavet; l’aparcament del centre educatiu Atenea; així com a la zona d’Emprius. Es tracta de no crear una circulació innecessària dins el municipi ja que col·lapsaria les principals vies de comunicació. Tots aquests aparcaments estaran degudament senyalitzats.

Galeria d'imatges

previanits.jpg

Document Actions