Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Les Nits Daurades de Salou finalitzaran amb una 'Pluja d'estels'

dijous 14 agost 2008

Com cada any, dins de la programació de les Nits Daurades de Salou es troba el tradicional Castell de Focs d'Artifici, que tindrà lloc el divendres 15 d'agost a les 22.45 hores, al Passeig Jaume I.

L'acte de tancament de la festa major d'estiu ha estat batejat aquest any com a 'Pluja d'estels', i té un pressupost total de 31.320 euros. Durant 22 minuts i 45 segons que durarà l'espectacle, es tiraran 5.368 unitats de coets que no deixaran indiferent a ningú.

Tal com ha afirmat el regidor de Turisme de l'Ajuntament de Salou, Marc Montagut, 'es tracta del darrer acte de les festes i un dels més espectaculars'. És per això que s'ha buscat una empresa catalana de reconegut prestigi dins del món dels focs artificials, com és la Pirotècnia Igual S.A.

Aquesta empresa, amb seu a Barcelona, ha estat responsable de la pirotècnia de grans esdeveniments nacionals i internacionals des de la seva fundació el 1920 per la família Igual i Basseda. Els seus espectacles han estat presents als actes més importants de Barcelona, com ara a les festes de la Mercè des de 1981 amb el piromusical. També es va fer càrrec de la inauguració i el tancament dels Jocs Olímpics de Barcelona el 1992, del 'National day parade a Singapur', dels focs de la Vila de Cannes i de 'Valparaiso, Patrimonio de la Humanidad 2003'.

Amb els seus 120 anys d'experiència la companyia ha estat reconeguda amb nombrosos premis i distincions. Alguns exemples són el Primer Premi al Festival Internacional d'Art Pirotècnic de la Ciutat de Cannes (agost de 2005); el Diploma d'Honor al Festival d'Art Piromusical de Montreal (2004); i el Primer Premi del Concurs Internacional de San Sebastián, sent l'empresa que ha guanyat més 'conchas' d'or.

Document Actions