Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Les Nits Daurades de Salou oferiran grans concerts, tradicions i espectacles de gran format

Actuacions com les de Melendi, Rosa o Seguridad Social ; els elements del seguici festiu o la vella de Valls i el gran castell de focs, plats forts. La festa major d’estiu s’enceta el proper divendres amb el pregó i finalitzarà el 15 d’agost amb la tradicional processó en honor a la Verge

dijous 01 agost 2013

Avui s'han desvetllat els ingredients amb els que compta enguany la festa major d'estiu de Salou. Com és ja tradició l'arribada del mes d'agost amb el dia 15 com a punt àlgid comporta molta activitat festiva al voltant de les Nits Daurades. Aquesta celebració coincideix amb el punt més important d’ocupació turística al municipi. Focs d’artifici, música, cultura i tradició i activitats infantils i per a tots els públics articulen una programació amb més de 20 activitats amb un caràcter eminentment gratuït.

Així, d’entre els plats forts hi ha previst el concert de l'asturià Melendi (divendres 16) - l’únic de pagament- però també actuaran a l’escenari ubicat de manera permanent a la plaça de les Comunitats Autònomes la cantant d'OT Rosa (dimecres 14) o la mítica banda de pop-rock espanyol Seguridad Social (dimarts 13). Dins el panorama musical també hi haurà una gala lírica amb l’actuació del baríton Carles Cogul i de Yoko Suzuki al piano (diumenge 11) i la trobada d'havaneres amb els grups Bergantí i Penjats de l'ham (dilluns 12) a més d'una mostra de folklore aragonès (dissabte 10). Però al marge de la música, com ha destacat l’alcalde Pere Granados en la roda de premsa les Nits Daurades "són unes festes molt conegudes i emblemàtiques en plena ocupació al municipi i per tant una gran oportunitat per donar a conèixer la nostra ideologia com a poble a través dels actes que es programen amb un caràcter lúdic; a més de ser una oferta molt potent d’oci".

Enguany, s’inicien les festes amb el pregó el proper divendres 9 al Xalet Torremar per part del Director de l'Oficina Espanyola de Turisme a Dublín, Gonzalo Ceballos Watling. L’alcalde ha justificat el perquè aquesta persona encetarà les festes: “Salou és líder en el mercat irlandès, ell coneix molt bé la nostra destinació i creiem que aquest nexe és important”.  Després del pregó s’encendrà la gran tronada d’inici de festes i seguirà la Nit del Foc amb l’exhibició de bèsties de foc al passeig. Després, l'espectacle de Mónica Novillo, Pasión Flamenca, donarà continuïtat al primer dia de festa. El dia previ, s'inaugurarà a la Torre Vella la mostra de Lola Berenguer 'Figuras y Coincidencias', guanyadora del setè premi Salou de Recerca pictòrica 2012-Memorial José Luís Rubio Sáez.

Però com ha explicat la regidora de Cultura i Festes, Mª José Rodríguez, les Nits Daurades són molt més i des de l'àrea es busquen incloure altres elements que el públic de totes les edats puguin fer seus. “Els nostres visitants segur que quan pensen en les seves vacances ho fan tenint present que a Salou es trobaran amb les Nits Daurades i per això hem muntat uns 25 actes de 7 dies, uns actes que són per a tots els públics”. I per poder dur a terme aquesta programació han participat diferents regidories de l’Ajuntament com Cultura i Festes, Alcaldia, Comerç, Turisme, Infància amb l’Espai d'inflables per als més petits Xic’s Daurades (dissabte i diumenge per la tarda a l'espigó del Moll) i també han col·laborat  moltes entitats del municipi. La gran final del càsting de moda d'estiu World Fashion Faces (dissabte 10); o la missa de festa major i la tradicional processó a peu amb la Verge al coll ja del dia gran, el 15, són altres aspectes destacats del programa de les Nits Daurades que acabarà amb un gran castell de focs d’artifici a càrrec de la pirotècnia Tomàs SL. La regidora de festes ha volgut agrair l’esforç i el suport de la Policia Local en l’organització de tots els actes de la festa major.

Enguany, a més, les tradicions també tenen cabuda a través de la trobada castellera el dissabte dia 10 (19h) amb l'actuació de la Colla Vella dels Xiquets de Valls i el grup del ball de bastons de Salou; a més de la calada de les malles de Sant Pere (20,30h).

Per acabar la festa, i durant el cap de setmana la plaça de les CCAA acollirà un any més la música, el ball i els DJ's que concorren al Festival Andén Zero a partir de les 20 hores i on hi participen els grups de Salou.

El pressupost de les festes es manté en els 135.000 euros.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

PORTADA_NITS_DAURADES.jpg
MELENDI.jpg
seg_social.jpg
Carlos+Cogul.jpg
IMG_0626.JPG
rosa.jpg
DSCN0718.JPG
rosa.jpg
seg_social.jpg
DSCN0718.JPG

Document Actions