Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Les obres d’ampliació del cabal de desguàs de Barenys avancen a bon ritme

A finals del mes de març s’haurà finalitzat aquesta segona fase de l’obra que afecta el carrer C entre el carrer del Sol i el passeig Miramar. En total s’hauran invertit 232.000 euros

dimarts 18 febrer 2014

Les obres que s’estan duent a terme al tram final del barranc de Barenys, en el tram comprès entre el carrer Sol i fins a la platja de Ponent, avancen a bon ritme i avui han arribat al seu equador. Aquest matí, en una visita d’obres, s’ha constatat com ja hi ha el 50% de l’obra enllestida que afecta al trànsit el passeig Miramar el qual només manté obert un dels dos carrils de circulació. La previsió és que a finals del mes de març estigui enllestida la totalitat de l’obra; per tant, permetent la circulació per la via en els dos sentits de la marxa per Setmana Santa.

 

El projecte, que ha redactat els serveis tècnics d’enginyeria municipals, consisteixen en aixecar lleugerament el pas inferior, i refer l’asfalt però augmentant d’un 30% la capacitat de desguàs del barranc com ja es va fer en el primer tram d’obres. Amb les obres d’enginyeria realitzades i les previstes es passa dels 25 metres cúbics per segon fins als 32 metres cúbics per segon. Aquesta segona fase del projecte es va adjudicar per import 92.710 euros. “Aquesta obra no és definitiva però en tant no tenim el desviament del barranc de Barenys el que hem de procurar és minimitzar l’impacte negatiu de quan plou en excés i evitar els danys que ocasionen al barri de la Salut”, ha explicat l’alcalde, Pere Granados, acompanyat en la visita d’obres del regidor de Gestió de Territori, Marc Montagut.

 

Granados, ha recordat com la solució definitiva arribarà amb l’execució del projecte de canalització i desviament del barranc de Barenys, per la qual ja s’ha previst una partida de 4 milions d’euros al pressupost de la Generalitat d’enguany i que servirà per “iniciar aquest any mateix el tràmit de l’expedient administratiu per tal d’adjudicar l’obra i executar-la; essent una obra molt important tant en la seva dimensió com des del punt de vista econòmic i de solució definitiva per al barri i per a Salou”.  Les obres de canalització i desviament del barranc tenen un cost aproximat de 17 milions d’euros.

 

Cal recordar que els treballs, que executa en aquests moments l’empresa GICSA, estan valorats en poc més de 92.000 euros; una suma a la que s’hi ha d’afegir els 140.000 euros que s’han invertit en la primera fase, la qual va concloure el passat mes de juliol amb unes obres de reconstrucció del calaix de Barenys al carrer C, al barri de la Salut.  

 

Paral·lelament també començaran les properes setmanes unes altres obres per tal de reforçar l’estabilitat dels murs laterals del passeig Miramar en les sortides d’aigua de pluvials existents a la Platja de Ponent, així com també per millorar-ne la fermesa després de l’erosió que han sofert alguns d’ells després dels darrers temporals. En aquestes obres es construiran  uns murs de formigó armat als laterals units amb una solera de formigó, de tal forma que el resultat que s’obtingui amb l’obra sigui el d’un canal continu de formigó, més sòlid i de major durabilitat.  Les obres a les sortides dels calaixos de pluvials que travessen la carretera i el passeig Miramar es realitzaran als carrers Jaume Nualart; de la Salut; Guillem de Claramunt; Barenys, A; B i de l’Esperanto amb un cost addicional de  40.000 euros.

Galeria d'imatges

obres.JPG
obres.JPG

Document Actions