Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Les obres de Carles Buïgas de Salou avancen a bon ritme i enfocades a millorar l'espai per a les persones

dimarts 28 novembre 2023

Les obres de la segona fase de l'avinguda Carles Buïgas de Salou, iniciades aquest mes de novembre, avancen a bon ritme. Aquesta actuació té com a objectiu principal transformar una de les principals vies de la ciutat per donar més espai a les persones. Millorarà, també, la infraestructura viària i l'entorn urbà, proporcionant una millor qualitat de vida per als residents i visitants, revitalitzant, així, el comerç local.

L'alcalde de Salou, Pere Granados, ha visitat, aquest matí. l'estat de les obres, acompanyat del regidor de Planificació i Ordenació del Territori i Execució Urbanística, Hèctor Maiquez.

En declaracions als periodistes, Granados ha expressat la seva satisfacció per aquest "gran projecte", el qual prioritzarà les persones davant dels vehicles i promourà la sostenibilitat.

Les obres avancen ràpidament, amb l'asfalt aixecat i les voreres obertes al trànsit de vianants, sense problemes. Aquesta obra és fonamental per a Salou, especialment per a la zona afectada, i beneficiarà tant els turistes com els residents, augmentant l'espai per a vianants i millorant la qualitat de vida i el comerç.

Es faran els possibles per minimitzar els inconvenients generats per les obres durant l'estiu, sobretot a les zones hoteleres

Aquesta segona fase de millora i renovació de l'avinguda Carles Buigas, amb un pressupost total de 4,58 milions d'euros (IVA inclòs), és finançada a través del 'Fons de Recuperació Next Generation EU'.

El projecte marcarà la culminació de la transformació d'una de les artèries principals de la ciutat, en ple cor de la zona turística de Salou, i forma part del "Programa Extraordinari de Plans de Sostenibilitat Turística a les Destinacions (PSTD), any 2021, Eix 2, corresponent a la millora de l'eficiència energètica" dins del "Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR)".

El regidor Hèctor Maiquez ha destacat que el nou tram que s'està construint, des del carrer Murillo fins al carrer Vendrell, proporcionarà "una experiència més segura i agradable per a les persones".

Aquesta obra de 800 metres de longitud enllaçarà amb la primera part de l'avinguda Carles Buïgas, que fa 600 metres.

Aquesta obra de 800 metres de longitud enllaçarà amb la primera part de l'avinguda Carles Buïgas, que fa 600 metres. Està previst que l'obra estigui finalitzada a finals de 2024

Els beneficis per als vianants seran notables, ja que es reduirà l'impacte de la circulació, amb espai per al transport públic, aparcaments als edificis de la zona i accés de vehicles a través d'encreuaments semaforitzats. Es faran els possibles per minimitzar les molèsties generades per les obres durant l'estiu, sobretot a les zones hoteleres.

Cal recordar que la primera fase de Carles Buïgas, inaugurada el juny de 2021, va des del carrer Saragossa fins al carrer Murillo.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

P2700754.JPG
P2700762.JPG
P2700773.JPG
P2700790.JPG

Document Actions