Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Les obres de connexió del carril bici entre el passeig Jaume I i fins a l’Avinguda Pere Molas, en marxa

dimarts 30 desembre 2014

Els treballs, al carrer del Terrer i adjacents, estan valorades en poc mes de 21.000 euros, tenen 885 metres de longitud i permetran enllaçar Cambrils, Salou i Vila-seca sense sortir d’aquest carril exclusiu  per a ciclistes

Ben properament està previst que finalitzin  les obres de construcció i senyalització d’un nou tram de carril bici a Salou. Es tracta d’un tram de quasi 900 metres que permet enllaçar sense sortir del carril bici les poblacions veïnes de Cambrils i Vila-seca passant per la façana marítima. Aquests treballs es focalitzen al carrer del Terrer i el seu recorregut afecta als carrers Verge del Pilar, Major i Josep Carner, Plaça d’Europa i fins a l’avinguda Pere Molas, dins el nucli urbà de Salou. El projecte, que han redactat els serveis tècnics d’Enginyeria de l’Ajuntament de Salou i que estan executant des del Taller Baix Camp  “busca una solució que permeti un recorregut lineal, sense grans modificacions vials i sobretot procurant la seguretat dels seus usuaris”, explicava l’alcalde, Pere Granados. Aquesta fita s’aconseguirà amb els treballs de delimitació i de senyalització de l’àmbit del nou carril, el qual compta amb el símbol pintat de carril bici –sobretot als creuaments de carrers i passos de vianants-; línies discontínues i, especialment, en els trams que discorren per la calçada elements verticals de senyalització amb bandes reflectants. El cost  total de les obres és de 21.566,48 euros.
Els treballs que executen des de l’empresa adjudicatària – l’Associació de familiars de persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament Taller Baix Camp- incideixen especialment en l’adequació i el desplaçament de passos de vianants al passeig Jaume I; el canvi d’emplaçament de la zona de càrrega i descàrrega del carrer Verge del Pilar, amb l’anul·lació de l’aparcament de zona blava d’un lateral del carrer i la corresponent senyalització i delimitació del carril; també amb una modificació de l’aparcament en bateria del carrer Major al tram per on ha de discórrer el nou carril per canviar-se al d’aparcament en cordó. Altres actuacions que s’han dut a terme afecten també al carrer Josep Carner amb un canvi d’emplaçament de la zona de contenidors de superfície de la recollida selectiva d’escombraries; l’anul·lació de l’aparcament d’un lateral del carrer; així com també a la plaça Europa on també s’ha d’incloure un canvi d’ubicació de diversos elements i la posterior delimitació del carril fins a Pere Molas.
L’actuació comprèn una longitud de 885 metres; donant pas a un carril de dos metres d’amplada i amb una  afectació total  de 1.770 metres quadrats de superfície.

Actualment, Salou disposa de tres quilòmetres de carrils de convivència, i quasi vint d'ús exclusiu per a ciclistes. Properament, aquesta xifra s'augmentarà en deu quilòmetres més, entre ells, aquesta actuació de connexió que s'està duent a terme.

Galeria d'imatges

nou_carril_bici.jpg
obres.JPG

Document Actions