Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Les obres de la nova seu de Càritas Salou avancen a bon ritme

Es troba ubicada a una de les antigues ‘casa dels mestres’ de carrer Ciutat de Reus

divendres 16 setembre 2011

L’alcalde de Salou, Pere Granados i el regidor de Gestió i Planificació del Territori, Marc Montagut, junt amb tècnics municipals, han visitat avui les obres que Càritas Salou està duent a terme a les noves instal·lacions ubicades al carrer Ciutat de Reus i que s’espera es posin en servei abans d’acabar l’any. Aquests treballs són fruit d’un conveni urbanístic signat el passat mes de maig entre l’alcalde i l’Arquebisbat de Tarragona per a la transformació urbanística de l’entorn de l’església i en el que es va acordar la permuta que ha permès el trasllat de les dependències de Càritas -actualment ubicades al carrer Ponent en un edifici annex a l’església-, mentre que l’Ajuntament assumirà la gestió i desenvolupament on ara hi ha l’edifici de Càritas, un cop s’hagi traslladat el servei.

Actualment, a la casa dels Mestres, com ha explicat el president de Càritas Salou, Esteve Tomàs, s’estan duent a terme diverses reformes per adequar l’immoble de dues plantes com a centre per a dispensar els aliments als més necessitats; sala de reunions; magatzem d’aliments i també –a la segona planta- instal·lar-hi un centre relacionat amb activitats de la parròquia. Les obres, compten amb un pressupost proper als 50.000 euros, i s’estan executant amb l’ajuda de voluntariat. L’alcalde, per la seva part ha destacat “la bona feina que s’està fent en aquest indret”, felicitant tant Càritas com a la parròquia per la bona atenció que dispensen als més necessitats i que es veurà incrementada amb aquesta permuta que es va signar que beneficia ambdues parts. “Estem molt contents per l’acord que es va signar i pels fruits que es comencen a veure amb aquestes obres perquè es dignificarà un espai”, ha explicat Granados.

Per la seva part els arquitectes municipals ja treballen en un projecte de rehabilitació de l’entorn de l’església de Santa Maria del Mar per convertir l’actual pati en una zona d’accés públic enjardinat i que doni servei a la ciutadania en general i que dignifiqui la zona, a més d’enderrocar l’actual casa de Càritas. Es tracta d’una superfície de quasi 640 metres quadrats que inclou l’edificació, el jardí i dues puntes de terreny situades just a tocar de l’àbsida de l’església. A més, segons la qualificació del POUM hi ha una altra petita porció de terreny de 182 metres quadrats que llinda al carrer Mestral i que també es dignificarà, obrint-se com a espai per a la ciutadania.

Galeria d'imatges

DSCN1273.JPG
DSCN1273.JPG

Document Actions