Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Les obres de rehabilitació de l'interior del Xalet Fort estaran enllestides a finals d'any

dijous 02 maig 2024

L’Ajuntament de Salou ja té redactat el projecte de rehabilitació de l’interior del Xalet Fort, el qual, en aquests moments, es troba en fase d’aprovació.

La licitació de les obres, corresponent a la segona fase d’aquest immoble, podria tenir lloc a finals de maig. Els treballs podrien estar enllestits a finals d’any, i la seva entrada en funcionament està prevista durant el primer trimestre de 2025.

El pressupost d’aquesta segona fase és de gairebé 430 mil euros, i ha comptat amb una subvenció de 120.000 euros de la Diputació de Tarragona.

Edificació singular

El Xalet Fort, de titularitat pública, és una edificació singular de dues plantes, més terrat (torre). En aquest edifici s’hi ubicarà la Càtedra de Recerca d’Innovació Turística Costa Daurada de la URV, així com un punt d’atenció de Promoció Econòmica i Comerç, i d’Informació de la Smart Salou DTI.

El mateix edifici acollirà un espai d’atenció al públic, el qual estarà equipat amb pantalles i projectors. També està prevista una zona interactiva.

Hi haurà zones de l’edifici que estaran adaptades a persones amb mobilitat reduïda.

També es rehabilitarà l’escala interior, conservant-ne l’essència original. Un cop finalitzada la segona fase i última quedarà pendent l’adequació exterior, que té a veure amb l’Eix Cívic, tenint en compte que l’immoble es troba a la cantonada entre el carrer Barcelona i al costat d’aquest futur bulevard.

Sobre el Xalet

L’edificació (1921-1925), construïda per Francisco Fort Romeu, és de caràcter noucentista, un estil molt característic del primer terç del segle XX.

 

Galeria d'imatges

XALET FORT 2.jpg

Document Actions