Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Les platges de Salou reconegudes amb les certificacions de màxima qualitat

Avui s’han hissat les banderes blaves a Llevant i Capellans i la Q de Qualitat, aquesta darrera només concedida a la demarcació a dues platges de la capital de la Costa Daurada, Llevant i Ponent

dijous 09 juny 2011

L’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat de la Regidora de Medi Ambient, Montserrat Porter i el regidor d’Urbanisme, Marc Montagut, han hissat avui les  Banderes blaves per les platges de Capellans i Llevant així com les banderes Q de qualitat per les platges de Llevant i Ponent.   
A la Platja de Llevant i a la platja de Capellans onegen ja les banderes blaves. En concret, la Platja de  Llevant compta amb aquesta certificació des del 1990 de manera ininterrompuda. Per la seva part, la Platja de Capellans disposa de la certificació des de 1997 amb una interrupció dels dos darrers anys per motius ambientals de les obres del Camí de Ronda. El Port Esportiu també renova aquesta bandera amb la que compta des de 1996.  La bandera blava és un distintiu que atorga anualment la FEE (“Fundación para la Educación Ambiental”). Es tracta d’una distinció europea d’Educació Ambiental a les platges i ports que compleixen una sèrie de condicions ambientals i d’instal·lacions. Entre d’altres aspectes, aquesta certificació valora el grau d’educació ambiental i informació, la qualitat de l’aigua, la gestió ambiental, la seguretat, els serveis.
Sumat a aquest reconeixement, les platges de Llevant i Ponent compten amb la certificació Q de Qualitat Turística Espanyola que atorga l’Institut per a la Qualitat Turística (ICTE), entitat privada de certificació especialment creada pel desenvolupament de la qualitat al sector turístic.  Aquesta certificació és entregada per la Secretaria General de Turisme encarregada de promocionar la marca i que depèn directament del Ministeri d’Indústria, Turismo y Comercio.  En total, a tot l’Estat, 176 platges han estat certificades amb la Q de Qualitat i 24 a Catalunya. En concret, les de Salou són les úniques de tota la província de Tarragona.
L’alcalde ha explicat que “les certificacions suposen un reconeixement a gestió que estem portant a terme  en matèria mediambiental i avala la qualitat de les nostres instal·lacions”. En aquest sentit, també ha destacat que “els esforços realitzats per oferir la millor qualitat en les nostres platges per als nostres ciutadans i visitants queden avalades de nou amb aquesta certificació que ens posiciona com un referent de qualitat”.

Galeria d'imatges

DSCN0039.JPG
DSCN0039.JPG
DSCN0030.JPG

Document Actions