Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Les platges de Salou rememoren els banys de principis del segle XX

Aquest cap de setmana se celebra la 28ena edició de l’Anada a l’Antiga

dimecres 06 juliol 2011

Ja han passat vint-i-vuit anys d’ençà que un grup entusiasta de reusenques i reusencs, aprofitant l’estructura i l’organització de les Colles de Carnaval de Reus, varen tirar endavant la idea de anar-se a banyar a l’estiu a Salou en els seus típics vestits i banyadors, com ho feien els avis i besavis, es a dir a peu, en bicicleta, en carros i altres estris antics , fent parada a Mas Calvó per esmorzar la típica clotxa de fesols i arengada per tal de recuperar forces i tornar ha reprendre la marxa, per arribar a Salou a la platja de Llevant, tocant a l’espigó, on hi havia instal·lada una gran lona, que servia a les colles per protegir-se del sol, dinar i fer la típica migdiada. Les colles prenien el primer bany de l’any, evidentment les dones separades dels homes. Així va néixer la, més que tradicional, Anada a l’Antiga  Reus – Salou – Reus que organitza la Federació Reusenca d’associacions de Carnaval, Reus 1998  (FRAC) amb la col·laboració del Patronat de Turisme de Salou i de Reus.

L’acte ha sabut sobreviure als temps actuals, és a dir, a la gran circulació de cotxes, normes de seguretat i de circulació imposades per les autoritats competents, canviant una mica la filosofia de baixar de les colles  a Salou. Avui en dia es baixa en el trenet turístic de Salou, cotxes antics, motos i un parell d’autocars, les colles  continuen muntant els tendals , practicant els típics jocs dels anys vint i prenent  el primer bany amb el seu corresponent  banyador de l’època , tot recordant que cada colla té el seu propi model i color de banyador, a la  platja de  Ponent al costat del port.

Així, el diumenge dia 10 de juliol a les 9 del mati i desprès de l’avís de un coet volador, sortirà la comitiva de la Plaça del Mercadal de Reus; una part a peu i un altra en el trenet turístic de Salou en direcció a l’estació d’autobusos, des d’allí els participants en els seus típics vestits i banyadors sortiran tots junts en direcció a Salou. A l’arribar prendrem el primer bany de l’any.

Tot seguit es portaran a terme diversos i típics jocs de platja com poden ser, estirar de la corda, pescar pomes, jugar al mocador, partidet de futbol, les típiques partides de cartes entre colles, etc.. desprès un bon dinar i una més que merescuda  migdiada.

A les set de la tarda s’emprendrà la tornada cap a Reus. Posant la cloenda a la Plaça Mercadal ha on es servirà per part de la FRAC, la típica coca en el seu corresponent refresc “Plim”.

Volem aprofitar per recordar que aquest acte es obert a tothom que hi vulgui participar.

 

NOTA:

Per a les inscripcions truqueu al telèfon 977 31 72 52

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

anada_antiga_2008_028.jpg
anada_antiga_2008_005.jpg
anada_antiga_2008_038.jpg
anada_antiga_2008_005.jpg
anada_antiga_2008_038.jpg

Document Actions