Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'Escola Internacional del Camp acull l'exposició 'El litoral de Salou', fins al proper 7 de març

dimecres 02 març 2022

L'alcalde Pere Granados, acompanyat de la regidora de Serveis Educatius, Julia Gómez, i del regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, va inaugurar la mostra itinerant, ahir dimarts, al matí

També va comptar amb l'assistència del director del centre, Jonathan Day; Hermínia Martí, sotsdirectora; Marc Ferré, coordinador de Primària; i Jaume Vilella director de la Fundació Escola Internacional del Camp

L'Escola Internacional del Camp (EIC) va inaugurar ahir dimarts l'exposició itinerant 'El litoral de Salou', que romandrà oberta, al centre educatiu, fins al proper dilluns, 7 de març.

Cal recordar que aquesta mostra la conformen fotografies que actuen com a testimoni gràfic de com era Salou abans del fort desenvolupament urbanístic; i dona a conèixer l'evolució de què ha estat objecte el litoral salouenc.

La inauguració de l'exposició va comptar amb l'assistència de l'alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat de la regidora de Serveis Educatius, Julia Gómez; i del regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà; així com, també, del director de l'escola, Jonathan Day; Hermínia Martí, sotsdirectora; Marc Ferré, coordinador de primària; i Jaume Vilella, director de la Fundació Escola Internacional del Camp. Hi van assistir alumnes de 1r curs de primària, fins a 2n de Batxillerat, i Batxillerat Internacional, així com els student council de tots els nivells.

L'alcalde Pere Granados va realitzar una detallada explicació de la història i desenvolupament del municipi de Salou, especialment, del seu litoral, que es pot descobrir a través de les imatges que conformen l’exposició. I va assenyalar la importància del treball de recuperació i preservació que s’ha dut a terme des de l’Ajuntament.

El regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, també va posar en valor les efemèrides històriques de Salou i el fet de donar-les a conèixer entre la ciutadania, especialment, entre els infants i joves, perquè coneguin, de primera mà, la història del municipi.

Per la seva banda, la regidora de Serveis Educatius, Julia Gómez, va confirmar que aquesta exposició també arribarà als centres de primària de Salou, per tal que tots els i les alumnes la puguin gaudir.

El director de l'EIC va agrair el fet de poder acollir la mostra i va tenir paraules positives cap al respecte per l'ecologia i l'interès que existeix per part de l'Ajuntament de Salou per protegir el paisatge i el patrimoni natural del municipi.

Algunes de les imatges de l’exposició fan referència a: Els Pilons, Platja dels Capellans, Punta del Po Roig, Platja Llarga, Cap de Salou; les dunes a la platja de Llevant; la Torre Nova i el Llatzaret; la Caleta de les Roques Punxoses; la Penya Tallada i la Punta Roja; la Punta Prima; la Cala de la Font i la Cala de la Vinya; la Punta del Cavall; la Punta Xica; la Cala Morisca, la Cala Crancs; la Roca Falconera, el Far, la Cala del Reguerot, la Roca Peixera; la Tossa Alta, antiga Kal·lipolis; el Racó, la Punta de la Cella i la destrucció de la Tossa Alta, des de l'aire; la Cala del Reguerot i els Enlliscalls; els sorrals del Bosc de la Glorieta; el Martellet, la Cala del Mollet del Far i les Ànimes; la Punta del Fanal, la Cala de la Font i la Cova del Pirata, el Bassot i la Punta Salada, la Cala de la Penya Tallada i la Caleta dels Marbres, entre d'altres punts.

Galeria d'imatges

P1320580.JPG
P1320581.JPG
P1320582.JPG
P1320585.JPG

Document Actions