Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'Escola Superior de Comerç de Costa de Salou enceta el primer curs acadèmic

divendres 30 octubre 2009

Una conferència del prestigiós Dr. en Comerç Josep Santolalla anima a empresaris i a estudiants a formar-se ininterrompudament

Aquest matí, la sala Xavier Turull de l'Escola de Música, ha estat l'escenari de l'acte inaugural i de presentació del primer curs acadèmic de l'Escola Superior de Comerç de Costa del municipi; oberta a estudiants d'institut així com a empresaris, comerciants i gent relacionada amb el sector específic del comerç de costa.
El Coordinador General del programa europeu de Formació Bàsica del comerciant de la UE, Josep Santolalla, ha animat el centenar d'estudiants que s'han matriculat al curs que tinguin present que 'l'aprenentatge permanent al llarg de la vida, la professionalització de les persones és imprescindible per ser competitius, per progressar, per ser més eficients i, en definitiva, per a poder superar els problemes que van sorgint en les empreses', ha explicat. Santolalla, ha posat un exemple molt senzill però que posa de relleu la importància del seu missatge: 'Fa 15 anys ningú tenia mòbils; avui en dia tothom en té un i la tecnologia avança tant que aquell que no progressi tecnològicament perd possibilitats de creixement. Avui, el mòbil, pel que menys serveix és per a trucar però si no ens incorporem a aquesta tecnologia quedarem fora del sistema'.

Abans de la conferència inaugural, l'alcalde de Salou, Pere Granados, ha obert el curs recordant que 'Salou és pionera en la introducció d'uns estudis que pretenen canviar el format del comerç de la nostra ciutat i que també va més enllà en la formació en general d'aquells municipis que també tenen un comerç de costa', ha explicat. També ha animat als escolars a 'aprofitar aquesta gran ocasió on hi convergeixen els interessos de l'administració pública, del sector privat i on també s'hi impliquen els centres d'educació'. Per la seva part, tant el director del serveis territorials d'Universitat i Empresa, Àngel Xifré, com el president de la Confederación Española de Comerciantes, Pere Llorens, han destacat la bondat de la iniciativa nascuda de l'Observatori del Comerç de Salou per tal de millorar les bases d'un sector estratègic, com és el turisme, estretament vinculat amb el turisme.

En tant no estigui enllestit el nou edifici educacional situat a l'avinguda Pau Casals amb una inversió de prop d'1,5 milions d'euros i amb quatre plantes, les classes de l'ESCC tindran lloc al Palau de Congressos i a les dependències de l'IES Jaume I del municipi. Actualment, l'escola compta amb una matrícula d'uns 250 alumnes de diferents tipologies; des de comerciants de Salou i de la resta de la costa catalana; a estudiants de l'IES, de Batxillerat i de Cicles Superiors així com a persones en situació d'atur i treballadors. El professorat que impartirà els diferents programes (trimestrals, quatrimestrals o anuals 'depenent dels mòduls) l'aportarà la URV però també hi haurà professors convidats que pertanyen a l'àmbit del sector privat i que tenen un bagatge i experiència contrastada en el món del comerç amb la voluntat de convertir-se en un referent docent arreu de Catalunya i l'estat.

Aquesta tarda, continuarà la sessió inaugural amb la conferència magistral a la Sala Costa Daurada del TAS (de les 19.30 a les 20h) a càrrec del professor Domènech Biosca, president-fundador de l'Associació de Directius d'Empreses Turístiques. Biosca parlarà de 'La professionalització del comerç de costa com a factor clau per a la generació de riquesa social'.

Document Actions