Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'espectacle del Cós Blanc es trasllada al passeig de Jaume I

dimecres 08 novembre 2023


El Cós Blanc de Salou, l'acte més multitudinari i vibrant de la Festa Major d'Hivern, està a punt d'emprendre una nova etapa amb la seva edició de 2024, amb innovacions significatives que enriquiran aquesta tradicional celebració salouenca.

La novetat més remarcable per aquesta propera edició és el trasllat de l'esdeveniment al passeig de Jaume I, una decisió presa per motius de seguretat, davant l'alta concentració i aglomeració de participants durant el pas de les carrosses pel carrer Ciutat de Reus, espai on se celebrava fins ara.

Així, el passeig de Jaume I permetrà un espai més ample i obert i es convertirà en el nou epicentre d'aquesta espectacular festa que combina música, llum i color, amb desfilada de carrosses, i que es converteix en la més multitudinària de la Costa Daurada.

Aquest trasllat no només dóna més relleu al Cós Blanc incrementant la seva visibilitat, sinó que, donant més amplitud, també permet un recorregut molt  més segur per la major desconcentració de la mobilitat dels assistents.

Aquest trasllat no només dóna més relleu al Cós Blanc incrementant la seva visibilitat, sinó que, donant més amplitud, també permet un recorregut molt  més segur per la major desconcentració de la mobilitat dels assistents

Xavier Montalà, regidor de Festes, ha subratllat en una reunió recent amb les colles la importància de la seguretat. La reubicació del Cós Blanc busca garantir que la festa, prevista per al 3 de febrer de 2024, sigui una experiència segura tant per a la impressionant quantitat d'espectadors, que pot arribar a 45.000 persones, com per als més de 3.000 integrants de la desfilada de les carrosses.

Amb l'espectacular fons del Passeig Jaume I, conegut per la seva bellesa i l'ambient festiu que naturalment el recorre, la desfilada nocturna promet ser una experiència inoblidable. Les colles poden variar entre 27 i 30, incloent-hi les carrosses de les pubilles i de la Masia Tous. Les entitats tenen fins a l'1 de desembre per oficialitzar la seva participació.

Val a dir que l'Ajuntament de Salou donarà la possibilitat que els establiments de restauració i hostaleria interessats puguin instal·lar una carpa en el trajecte del Cós Blanc, amb les condicions que marqui la regidoria.

Document Actions