Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'estació provisional de Salou-PortAventura ha entrat en funcionament

dissabte 16 octubre 2021

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha mostrat la seva satisfacció per la posada en funcionament de l’estació provisional de tren de Salou-PortAventura, 'una millora necessària que feia temps que reivindicàvem per als usuaris del ferrocarril', ha expressat; i ha afegit que 'les obres de l'estació definitiva estan en licitació i a punt d'adjudicar-se'

 

Avui dissabte, Adif Alta Velocitat (AV) ha posat en servei l’estació provisional de Salou-PortAventura, situada a l'avinguda de Joan Fuster. Així, s’ha habilitat l’edifici prefabricat que garantirà el confort dels usuaris, fins a la construcció de l’estació definitiva.

Cal dir que aquest fet coincideix amb el restabliment de la circulació de trens entre Salou-PortAventura i Barcelona i es recuperen les circulacions i horaris que hi havia abans del tall, amb motiu de les obres que Adif executa al Corredor Mediterrani, al voltant de Tarragona.

Els usuaris del tren poden comptar ja, des d'avui, amb el servei de 6 trens directes d’anada a Barcelona, més 5 més, amb transbord, a Tarragona. De tornada, és a dir, de Barcelona a Salou, hi ha 4 trens directes, i 9 més, amb transbord a Tarragona.

 

Estació provisional

Amb la posada en funcionament de l’estació provisional es garanteix la funcionalitat de les instal·lacions i el confort dels usuaris del ferrocarril, fins a la construcció de la nova estació definitiva. Les obres es troben a punt d'adjudicar-se.

Les instal·lacions provisionals disposen d'un edifici prefabricat situat a l'exterior de l'andana actual i un nou accés, molt a prop de l'edifici, que consta d'una escala i una rampa des de l'Avinguda de Joan Fuster.

L'edifici és de planta rectangular de 26,65 m de longitud, 6,30 m d'amplada i una alçada interior de 2,75 m. Està compost per 9 mòduls prefabricats acoblats, amb una superfície total construïda de 167,9 m2.

Aquest edifici disposa de diverses dependències destinades a ús públic. El vestíbul principal, de 61,6 m2 de superfície, acollirà la zona d'espera dels viatgers, les màquines d'autovenda i de cancel·lació de bitllets, així com les màquines de venda automàtica. D'altra banda, s'habilitaran dos lavabos de 6,5 m2 cadascun, adaptats per a l'ús per part de persones de mobilitat reduïda i que, a més, han de disposar de canviador de nadons.

Aquesta actuació contribueix a la consecució de diversos dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) com són el número 9, que té entre els seus objectius desenvolupar infraestructures fiables, sostenibles i de qualitat; i el número 11, que persegueix proporcionar accés a sistemes de transport segurs, accessibles i sostenibles.

 

Finançament europeu

Les obres de construcció de la nova estació de Salou-Port Aventura (Tarragona) seran finançades per la Unió Europea -NextGenerationEU.

 

Informació d'horaris de trens

Els viatgers poden consultar la informació i els horaris als webs www.rodaliesdecatalunya.catwww.renfe.com i www.adif.es (apartat Estat de la Xarxa); al telèfon d’informació 900 41 00 41; a les Apps Rodalies de Catalunya i Adif al mòbil, així com a les xarxes socials (@rodalies, @renfe i @infoadif).

Link horaris anada i tornada Salou-Port Aventura – Barcelona:

http://rodalies.gencat.cat/es/horaris/index.html?origen=65411&desti=71801&dataViatge=16/10/2021&horaIni=&lang=es&cercaRodalies=true#panel_1

Galeria d'imatges

ESTACIÓ PROVISIONAL (1).jpg
ESTACIÓ PROVISIONAL (3).jpg
ESTACIÓ PROVISIONAL (4).jpg
ESTACIÓ PROVISIONAL (7).jpg
ESTACIÓ PROVISIONAL (8).jpg
ESTACIÓ PROVISIONAL (6).jpg
ESTACIÓ PROVISIONAL (2).jpg
ESTACIÓ PROVISIONAL (5).jpg

Document Actions