Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'exposició 'Barbi versus Barbi' encetarà un programa d'activitats sobre la igualtat de gènere al Centre Cívic de Salou

divendres 09 maig 2008

El proper dilluns 12 de maig, a les 19.30 hores, s'inaugurarà l'exposició 'Barbi versus Barbi' a la sala Costa Daurada del Centre Cívic de Salou. L'acte comptarà amb la presència del comissari d'aquesta exposició, el crític d'art i professor de la Universitat Rovira i Virgili (URV), José Carlos Suárez.

Aquesta mostra és una de les activitats programades per la Regidoria d'Ensenyament i l'antena del coneixement de Salou (que forma part del Campus Extens de la URV) entorn a la nina més famosa de la història, creada per una companyia de joguines dels Estats Units a finals dels 50; i temes relacionats amb la dona i la igualtat de gènere.

En l'exposició que estarà oberta al públic fins al 13 de juny a la sala Miró del Centre Cívic (1ª planta), es podran veure, en concret, les obres creades per un grup d'artistes de la demarcació de Tarragona que van acceptar 'la proposta de jugar amb una icona que per la seva implantació i caràcter simbòlic ho feia summament atractiu, fins i tot des de la inconoclàstia', segons explica Suárez.

Les altres activitats previstes consisteixen en dues conferències i uns tallers. La primera conferència tindrà lloc el proper 20 de maig, a les 15.15 hores, sota el títol 'Estem donant una educació sexista als nostres fills'', a la sala Costa Daurada del Centre Cívic; i la segona, el 22 de maig, a les 17.30 hores, titulada 'Educació per la igualtat en el marc escolar: Estudi realitzar per l'àrea de Sociologia de la URV als CEIP's de Tarragona', a la mateixa sala.

Els tallers, adreçats als alumnes de l'IES Salou i programats també per al 22 de maig, duran per títol 'Com ens venen la moto' i aniran a càrrec de Xavier Zaragoza, periodista de la ràdio municipal Ona La Torre i col·laborador de 'El Punt' i 'Diari de Tarragona'.

Document Actions