Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'exposició 'Cadàvers exquisits'un pretext' omple la Torre Vella

dimecres 28 octubre 2009

La mostra es podrà visitar fins el 15 de novembre a Salou

El Centre Cultural Torre Vella de Salou acull fins al 15 de novembre de 2009, una mostra dels treballs realitzats en col·laboració per gairebé 90 artistes, que, agrupats de tres en tres amb ajuda de la casualitat, ens ofereixen tríptics de petit format, en què s'uneixen, sota el denominador comú del surrealisme, una barreja interessant de dibuixos, olis, guixos, gravats, fotografies i poemes en català o francès, petites bogeries que tant poden succeir a Praga com a qualsevol dels nostres pobles o ciutats.

El nom comú que s'ha adoptat és el de 'Cadàvers exquisits ... un pretext ', per reunir obres de creació col·lectiva. Es tracta d'un recull itinerant presentat ara a la Torre Vella de Salou i organitzat per la Diputació de Tarragona i el Museu d'Art Modern per commemorar l'Any Dalí, el 2004, que és tant com dir l'any del surrealisme.

L'alcalde de Salou, Pere Granados, va ser l'encarregat de presentar la mostra, acompanyat de la diputada i alcaldessa d'Ulldemolins, Misericòrdia Monlleó, que va elogiar l'edifici de la torre Vella. A l'acte també hi va assistir la regidora de Cultura, Isabel Aguilera i la crítica d'art, Raquel Medina, la qual va explicar als assistents d'on provenia el nom de l'exposició. Alguns dels artistes que exposen a la Torre Vella són: Pere Queralt, Mariano Rubio, Joaquim Camacho, Margarida Aritzeta, Olga Xirinachs o Roig Queralt, entre molts d'altres.

Document Actions