Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'Institut Jaume I comptarà amb estudis de vela i de batxillerat artístic

El regidor d’Ensenyament ha felicitat el centre per les dues noves especialitats ja que es completa l’oferta formativa del municipi

dimarts 12 abril 2011

L'institut Jaume I de Salou incorporarà el proper curs dos nous estudis; el de batxillerat artístic i també el cicle formatiu d'ensenyaments esportius de vela.  Aquest centre, que compta amb 680 alumnes, ja va demanar el 2008 el batxillerat artístic ja que segons la directora, Montse Vallès, “són molt importants per a Salou i per als municipis de l'entorn (Cambrils, Vilafortuny i Vila-seca) ja que permetran a tot l'alumnat que vol fer aquests estudis tenir-los molt a prop”, en una oferta que fins ara només es cursava a Tarragona i Reus.
Pel que fa al cicle formatiu d'ensenyaments esportius de vela (de grau mitjà), el centre ho tenia previst en la planificació estratègica sabent que es tracta d’una nova sortida professional que s’ha posat en marxa per part del Ministeri d’Educació l’any 2010.  “Consideràvem que Salou, per la seva ubicació dins de la Costa Daurada, es podia convertir en un referent dels estudis esportius d'estiu”, ha explicat la directora del centre Montse Vallès. “Creiem que pot ser un punt d’inflexió en el coneixement marítim i esportiu que té el nostre municipi”, ha afegit. Cal tenir present que Salou és la única població de la demarcació de Tarragona, a qui se li ha concedit aquest cicle formatiu que servirà per formar monitors de vela. Les competències d'aquests estudis, com ha explicat Vallès, són dinamitzar, instruir i concretar la iniciació esportiva a la vela; patronejar embarcacions de fins a 8 metres d’eslora, i organitzar, acompanyar i tutelar esportistes durant la seva participació en activitats, competicions, entre d’altres. L'estudiant titulat en aquests estudis podrà desenvolupar la seva activitat professional tant en l'àmbit públic com en entitats de
caràcter privat (entitats esportives, federacions, clubs esportius, escoles de vela i nàutiques, centres educatius, empreses de serveis i activitats extraescolars, cases de colònies...)
Com es pot comprovar són uns estudis ubicats en els sectors de l'Esport, l'Oci i el temps lliure i el Turisme, essent les ocupacions més rellevants les de Monitor d'iniciació a la Vela i la d'Entrenador d'iniciació a aquest esport.
Pels responsables de l'institut, la incorporació d'aquests dos nous estudis és “molt i molt important per a Salou, per tal que pugui, estratègicament i turísticament, situar-se com a ciutat on es fan els estudis esportius d'estiu i on es podran fer les tres modalitats de batxillerat i estudis de vela”. Ena quest sentit, el regidor d’Ensenyament, David Ninyà, ha expressat la centre la felicitació municipal per les dues noves modalitats ja que “amb això es completa l’oferta educativa al municipi i es millora la qualitat educativa”, ha dit.
La preinscripció per a aquestes noves especialitats es podrà cursar del 9 al 20 de maig i hi haurà una trentena de places per a cadascuna d’elles.

Galeria d'imatges

insti2.jpg
insti2.jpg

Document Actions