Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Llum verda a la Primera Fase del Projecte per urbanitzar i millorar el Casc Antic de Salou

L’alcalde signa els contractes amb les empreses concessionàries per desenvolupar la primera fase del projecte

divendres 10 desembre 2010

L’alcalde de Salou, Pere Granados, el regidor d’Urbanisme, Marc Montagut i les diferents empreses concessionàries han signat avui els contractes administratiu per desenvolupar la primera fase del Projecte d’urbanització del Casc Antic de Salou. També s’ha signat el contracte administratiu amb l’empresa que desenvoluparà les obres de remodelació de la Font Lluminosa al Passeig Jaume I.

Aquesta primera fase del Projecte d’urbanització del Casc Antic es desenvoluparà amb tres empreses diferents segons el tipus de servei: serralleria, enllumenat i megafonia i obra civil. Recordem que el projecte d’urbanització del Casc Antic de Salou busca convertir en una zona d’especial interès urbanístic i comercial. La primera fase que implicarà una inversió de un milió cinquanta mil euros (1.050.000 euros) resoldrà diversos temes relacionats amb l’espai urbà: la mobilitat, l’accessibilitat, la pavimentació, els pendents les instal•lacions, el mobiliari urbà i la jardineria així com la creació d’una nova imatge innovadora del seus carrers.
L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha recordat que “aquesta signatura és el primer pas per fer realitat un projecte que bastirà Salou d’una zona comercial molt més dinàmica i atractiva” i ha afegit que “ dotarà aquesta zona d’elements de referència per altres projectes urbanístics”.
Per la seva banda, el regidor d’Urbanisme, Marc Montagut, ha assegurat que “ja podem veure que aquest projecte es convertirà en una realitat tot vertebrant un nou nucli urbà de manera més permeable i atractiu, junt amb el gran projecte d’avinguda o eix cívic que s’implantarà en els terrenys que ara ocupa la via del tren”.
A nivell d’instal•lacions el projecte contempla l’execució de nous embornals i la connexió dels mateixos a la xarxa de clavegueram existent, la col•locació de nous fanals i la possible reubicació dels mateixos. Com a detalls més concrets i innovadors del projecte, es va explicar que el paviment de diferents colors simularà formes orgàniques, la il•luminació variarà de cromatisme i d’intensitat en funció dels vianants, el i sistema de megafonia que servirà per crear ambients propis de llum i música.

La primera fase d’execució compren els següents carrers:
C/ València, entre el carrer Barcelona i el carrer dels Pins
C/Ponent entre el carrer Barcelona i el carrer dels Pins
C/ de l’Església entre el carrer Barcelona i el carrer del Mestral
C/Joan Miró entre el carrer Ponent i el carrer de l’Església
C/ de Rafel de Casanovas


Avui també s’ha signat el contracte per la reforma de la Font Lluminosa (Passeig Jaime I ) que implicarà una inversió de 813.793 euros. El pressupost per aquestes inversions va ser aprovat en la darrera ampliació de pressupost municipal de 2010. L’Ajuntament va voler incloure el pressupost d’aquestes obres en el pressupost d’enguany i ja van ser finançades íntegrament amb crèdits.

Galeria d'imatges

premsa.JPG

Document Actions