Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'oficina de l'Autònom de Salou ha impartit més de 12.000 hores de formació

dijous 09 juliol 2009

L'Àrea de Promoció Econòmica ha signat avui la renovació del conveni amb PIMEC Autònoms i l'Associació Intersectorial d'Autònoms de Catalunya

També s'iniciarà una campanya per fomentar l'ús del català als establiments comercials amb l'acció d'una dinamitzadora

L'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Salou ha signat avui un doble conveni, amb l'AIAC (Associació Intersectorial d'Autònoms de Catalunya) i PIMEC Autònoms per tal de promoure diferents accions encaminades a afavorir les relacions amb els empresaris de la ciutat. D'una banda, s'ha renovat el conveni per a mantenir l'Oficina d'Atenció a l'Autònom de Salou (OAA Salou) ubicada al segon pis del centre cívic. L'interès de l'Ajuntament, com ha explicat el regidor Marc Montagut, 'és donar el millor i major servei al ciutadà de Salou, així com recolzar als comerciants i autònoms del poble facilitant-los informació, tràmits i difusió sobre subvencions, programes d'assessorament i promoció', per la qual cosa, des de Promoció Econòmica s'invertiran 8.000 euros per tal de renovar el conveni existent perquè l'Oficina d'Atenció a l'Autònom de Salou continuï funcionant i pugui oferir els seus serveis un any més.

Després de dos anys en funcionament d'aquesta oficina, s'ha observat, com ha explicat el delegat territorial de Tarragona de la Confederació de Comerç de Catalunya, Sergi Albarrán, un augment significatiu en la demanda i organització de cursos de formació subvencionats, així, s'han arribat a les 12.000 hores de formació. A més, com a novetat i com a mesures de suport a l'emprenedor s'iniciarà una Campanya de captació de socis per l'Associació 365 dies Salou Vila Comercial i es realitzarà una jornada anual de gran format, referent al territori i al sector.

El president de PIMEC Autònoms, Joan Alarcón, ha expressat la seva satisfacció per la renovació de l'acord i ha comentat que 'en definitiva, el que volem és que el nostre autònom, el nostre comerç tingui capacitat emprenedora'. Per la seva part des de l'AIAC Tarragona, Carlos Legaz, també ha donat un suport total a la iniciativa.

Com obrir un establiment
D'altra banda, avui també s'ha signat un altre conveni que sota el nom d''Oberts al català' pretén fer arribar mitjançant una campanya d'informació amb materials editats en diferents idiomes (català- àrab; català-urdú; català-anglés; català-xinès; català-francés) tota la informació que cal tenir present a l'hora d'obrir un establiment així com també una guia bàsica de normativa comercial. En aquest sentit, s'aplicarà el Pla d'assessorament 'Oberts al català', per mitjà d'un dinamitzador que visitarà comerços d'immigrants del municipi, i els farà arribar els materials i la informació de la campanya de forma personalitzada i tutelada.

Document Actions