Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'oli de Salou ha estat lliurat a les entitats humanitàries locals

divendres 01 desembre 2023

L'Ajuntament de Salou ha implementat una prova pilot innovadora que combina la recuperació i aprofitament dels fruits de les oliveres centenàries del municipi amb una interessant acció solidària. Tot l'oli extret de les oliveres centenàries del municipi ha superat rigorosos controls de qualitat i sanitat. Aquest oli és lliurat de manera generosa a les entitats humanitàries locals, concretament Creu Roja (Marina Peláez), Càritas (Mn. Josep Maria Calderó) i Eluzai (Josué García).

La distribució d'aquest oli per part d'aquestes entitats es realitza a través d'un sistema que es troba a mig camí entre l'intercanvi i la donació. Aquest sistema permet a les esmentades entitats recollir oli addicional per a la distribució entre els ciutadans que recorren als seus serveis.

És important destacar que aquest sistema no implica la distribució directa de l'oli extret de les oliveres de Salou, sinó que serveix com a mitjà per aconseguir més oli de totes aquelles persones interessades. Aquells que desitgin obtenir aquest oli hauran de fer una donació de 4 litres d'oli d'oliva verge extra per cada 2 litres de l'oli de Salou.

Tot l'oli que es va extreure de les oliveres centenàries del municipi ha superat rigorosos controls de qualitat i sanitat

Aquesta iniciativa solidària permet a totes les persones interessades gaudir de l'oli de Salou,  mentre contribueixen al benestar dels altres. L'oli donat es lliura a les persones més necessitades que acudeixen a aquestes organitzacions humanitàries. Aquesta iniciativa no només destaca per la seva naturalesa solidària, sinó també per fomentar la consciència social i la participació ciutadana en accions benèfiques i humanitàries.

Aquesta prova pilot forma part d'un projecte més ampli de l'Ajuntament, que té com a objectiu promoure la gestió sostenible de prop de 1.500 oliveres, incloent-ne algunes de centenàries, que formen part dels espais verds públics de la ciutat. A més de preservar aquests arbres històrics, el projecte busca convertir-los en una font de beneficis socials i en un nou atractiu turístic, així com reservar-ne una part com a obsequi institucional.

A més de preservar aquests arbres històrics, el projecte busca convertir-los en una font de beneficis socials i en un nou atractiu turístic

Amb la col·laboració d'empreses locals en la recollida, processament i envasament, la primera collita de 275 oliveres ha rendit un 12%, equivalent a 700 litres d'oli, i suggerint un potencial de producció anual d'aproximadament 3.800 litres.

A través d'aquesta acció, Salou demostra com la tradició i la innovació poden coexistir en benefici de la societat.

Fitxers adjunts

Document Actions