Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'univers creatiu de Joan Casals ja llueix a les parets del centre d'art de la Torre Vella de Salou

dissabte 27 setembre 2014

La mostra pòstuma es podrà visitar fins al 18 d'octubre

L'alcalde de Salou, Pere Granados, va inaugurar ahir al vespre en el marc de la Torre Vella una mostra pòstuma de l’artista Joan Casals, amb la presència de la seva vídua, Hermínia Martí i la historiadora Carme Puyol, a més d'altres regidors i públic en general. L'exposició es podrà veure fins al 18 d’octubre a la Torre Vella de Salou.
Granados, qui va lloar tant  la figura de l'artista com també la seva personalitat va recordar el pas de Joan Casals per l'Ajuntament de Salou on, fins a la seva jubilació va exercir de Coordinador Tècnic de l’Àrea de Cultura i Ensenyament. Granados també va agrair la seva vídua la col·laboració i la bona predisposició a l'hora de facilitar el muntatge de la mostra com la que es pot veure quan es compleixen els tres anys d'ençà del seu traspàs.


L’exposició recull una mostra de l’univers creatiu de Joan Casals amb obres de diferents èpoques que han estat seleccionades per la seva esposa Hermínia Martí i la historiadora amb l’objectiu de realitzar el reconeixement a l’artista i que els ciutadans de Salou puguin conèixer la seva obra.
L’exposició està distribuïda en dos espais diferenciats, mostrant per una banda una selecció antològica, reflex de la seva trajectòria, amb obres clau per entendre les diverses etapes artístiques de la seva producció; i per altra, mostra treballs executats en els darrers dos anys de creació i de caràcter inèdit.

Joan Casals va néixer el 17 d’agost de 1945 i va morir a Reus el 16 d’octubre de 2011. La seva trajectòria artística és llarga i abasteix la ceràmica, les llicorelles i la pintura. El 1973 fixa la seva residència a Reus. Del 1974 al 1986 és professor d’Arts Plàstiques al Col·legi la Salle. Del 1979 al 1980, és professor del taller de color de l’Escola Taller d’Art de Reus. Des del 1982 assessora les escoles de primària del Priorat i el Tarragonès en l’àrea d’Expressió visual i Plàstica, dintre del Projecte La Plàstica a l’Escola. Del 1982 al 1986 col·labora assíduament en la secció d’art del Centre de Lectura de Reus.
Joan Casals també va dedicar una part del seu temps en el procés d’aprenentatge artístic i a expressar plàsticament el seu món interior. La mostra artística es pot visitar gratuïtament a la Torre Vella des de les 18 fins a les 21:00 hores fins al 18 d’octubre de dilluns a dissabte, i els diumenges i festius restarà tancat.

Galeria d'imatges

casals_portada.jpg
DSC_0351.JPG
DSC_0355.JPG
DSC_0346.JPG

Document Actions