Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Més d’un miler de monitors i monitores de la Fundació Pere Tarrés s’han reunit a Salou aquest cap de setmana

L’alcalde de Salou i el director general de Joventut de la Generalitat de Catalunya han agraït la seva feina al centres d’esplai com a motor de canvi de la societat

dissabte 20 abril 2013

Aquesta tarda s’han inaugurat la Trobada anual de monitors i monitores del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans de la Fundació Pere Tarrés (MCECC) amb la presència de l’alcalde de Salou Pere Granados; el director general de Joventut del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, Antoni Reig; i el director general d’Acció Cívica i Comunitària del Departament de Benestar Social i Família de  la Generalitat de Catalunya, Ramon Terrassa; així com de Maria Valencia, presidenta del MCECC.

En les paraules que han adreçat als presents, tant el director general de Joventut, Antoni Reig, com l’alcalde de Salou, Pere Granados, han destacat la importància de la feina que, ja sigui diàriament o només els caps de setmana, fan els monitors i monitores com a motor de canvi de la societat. Així, Antoni Reig ha destacat que “la tasca que dueu a terme és molt important. Molt més de que pot semblar a primer cop d’ull. I molt més, sens dubte, del que suggereix la seva, encara, escassa visibilitat i reconeixement social” i ha reconegut que “les administracions seríem absolutament incapaces d’assumir la tasca educativa i social que milers de monitors, dia rere dia i mes rere mes, esteu duent arreu del país”. També ha afegit que des de la Generalitat s’està treballant per “limitar l’impacte de les reduccions del pressupost sobre les subvencions i ajudes adreçades al món educatiu perquè per nosaltres sou una prioritat”.

 

Per la seva part, l’alcalde de Salou, Pere Granados, ha agraït l’exemple que donen als infants i joves amb qui treballen afirmant que “la vostra labor és admirable i digna del millor reconeixement, perquè en definitiva és una tasca totalment voluntària que implica un alt nivell d’exigència personal, i un alt i ferm compromís amb els valors humans, la societat i el seu futur; principis i valors que transmeteu als més joves amb el vostre exemple i les activitats que realitzeu”.

Maria Valencia, presidenta del MCECC, els ha encoratjat a seguir i “No oblidar en cap moment el paper que teniu vosaltres, monitors i monitores, educant els infants amb consciència, amb seny, amb coherència, amb vocació de servei per les persones i amb responsabilitat. Vosaltres, monitors/es, esdeveniu models a seguir per als petits, autèntics exemple de valors i vida. Des del MCECC us ho agraïm i us encoratgem a fer-ho i us diem que no esteu sols. Estem aquí per a fer camí i viatjar al vostre costat, per a fer-ho plegats”.

Un cap de setmana per formar-se i compartir experiències

Durant aquest cap de setmana, més d’un miler de joves del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans de la Fundació Pere Tarrés (MCECC) procedents de tota Catalunya participaran en activitats lúdiques i formatives i tindran l’oportunitat de compartir experiències amb altres joves educadors que dediquen voluntàriament el seu temps a l’educació en el lleure dels més petits. Aquesta serà la segona trobada d’aquest tipus que celebra el MCECC. La primera, va tenir lloc el 26 i 27 de març de 2011 a Lleida, on més d’un miler de monitors i monitores van participar en el que va ser el primer acte oficial del MCECC.

 

Els joves que participen en aquesta trobada són un exemple del compromís de molts nois i noies que opten per dedicar el temps lliure a donar una resposta satisfactòria a les seves inquietuds socials, una actitud que contrasta amb la imatge que la societat té de la joventut actual. La Fundació Pere Tarrés és l’entitat de lleure més gran de Catalunya, agrupa més 200 centres d’esplai que acullen prop de 24.000 infants, adolescents i joves gràcies a la tasca educativa i voluntària d’uns 4.000 monitors i monitores.

Demà, diumenge, a les 13h. l’Arquebisbe de Tarragona, Mons. Jaume Pujol, oficiarà l’eucaristia a l’IES Jaume I (C/ Advocat Gallego, s/n. Salou) amb la participació dels consiliaris del MCECC, Carles Muñiz, delegat de Pastoral Juvenil del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat, i Àngel Jesús Navarro; el consiliari de la Fundació Santa Maria de Siurana, Joan Anton Cedó; i la delegada de Pastoral Juvenil de Tarragona, Marisa Jiménez.

Galeria d'imatges

8665078791_93e4e91f8d_b.jpg
8664815761_f347c80c49_b.jpg
8664815761_f347c80c49_b.jpg
8665078791_93e4e91f8d_b.jpg

Document Actions