Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Més de 2.400 salouencs trien els mètodes de pagament fraccionats o avançats d’impostos municipals

dijous 04 febrer 2016

L’exercici del 2016 s’han incorporat gairebé 180 sol·licituds pels nous mètodes de pagament  

 

Un total de 179 nous contribuents i empreses del municipi han sol·licitat per aquest 2016 poder gaudir dels beneficis econòmics que concedeix l'Ajuntament de Salou a l'hora de pagar els impostos municipals, sumant-se a algunes de les modalitats de pagament que es preveuen; ja sigui en mode avançat o fraccionat sense interessos. Així, per aquest exercici del 2016 s’han incorporat 73 noves sol·licituds en la modalitat de pagament avançat (SPA) de tributs i 106 més ho han fet amb el pagament fraccionat (SPF).

En aquest sentit, l’import estimat de la recaptació municipal pel sistema avançat s’acosta als 1,4 milions d’euros, amb un import de 976 euros de mitjana per contribuent. L'altre cas, el de fraccionat, suposarà un ingrés estimat de 636.585 euros amb una mitjana de 650 euros per contribuent.

El regidor de l’Àrea de Gestió Econòmica, Toni Brull, ha manifestat que "amb aquest sistema es busca donar el màxim de facilitats a la ciutadania”, i afegia que “la domiciliació, a més de permetre gaudir del pagament fraccionat en l’Impost Sobre Béns Immobles (IBI), la taxa de residus i l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE), ofereix altres avantatges. És un sistema gratuït que evita oblidar-se dels terminis de pagament, estalvia desplaçaments i esperes”.

 

El Sistema de Pagament Fraccionat (SPF) i el de pagament avançat (SPA) permet –en el primer cas- fer front als impostos en 10 mensualitats, de febrer a novembre mitjançant una domiciliació bancària que es carrega el dia 5 de cada mes; i en el segon cas -l’avançat-  carregant una única quota al febrer i aconseguint de cara al particular o empresa una bonificació de l’1% del total de la xifra.

En total –des que es va iniciar el sistema l’any 2013- i amb les noves adhesions, les xifres globals de persones/empreses que han demanat el pagament avançat pugen als 1.428, mentre que els de pagament fraccionat se situen als 978; aconseguint un total de 2.406 sol·licituds en les dues modalitats.

 

Galeria d'imatges

portada_tributs.jpg
Calendari_Contribuent_2016_copia.jpg

Document Actions