Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Més de 3.500 escolars tornen a les aules aquest dimecres a Salou

Enguany s’imparteix per primer cop un pla de transició al treball de cuina; un grau mig de salvament i socorrisme, a més de l’obertura el proper dia 17 de l’Escola Internacional del Camp-Salou

dilluns 10 setembre 2012

El proper dimecres 12 de setembre s’inicia el curs escolar per a molts joves en edat escolar. Salou augmenta el nombre d’inscrits a la majoria dels centres educatius del municipi; tan sols es redueix el nombre de nens i nenes apuntats a les llars d’infants. En total però -entre els centres d’infantil i primària, de secundària, les llars d’infants i altres com l’escola de Música, la d’idiomes o l’escola d’adults- Salou compta amb un total de 4.422 inscrits.

Pel que fa al curs escolar s’inicia amb novetats a la capital de la Costa Daurada com ara l’inici d’un programa de qualificació professional inicial (PQPI-PTT) que organitza el Departament d’Educació en conveni amb l’Ajuntament de Salou i que pretén formar a professionals de cuina. Aquest PQPI-PTT s’impartirà al centre de formació permanent Atenea.

Per la regidora d’Ensenyament, Julia Gómez, “es tracta d’un programa de capacitació que entronca directament amb l’activitat principal de Salou: el Turisme. I és que amb aquest curs els joves podran formar-se com a professionals de la restauració, però també amb una aproximació a la feina que es du a terme als bars i a la cuina”, ha apuntat.

A més, des de la regidoria d’Ensenyament també s’ha apostat junt amb la Generalitat de Catalunya per obtenir un grau mig per formar joves en l’àrea de salvament i socorrisme; una demanda important al municipi i a la zona no tan sols pel pes de les platges dins l’economia del municipi sinó també per l’elevat nombre de piscines públiques i privades que requereixen d’aquest servei.

Però les novetats d’enguany també pivoten al voltant de l’Institut Jaume I i del Marta Mata. Ambdós aplicaran la jornada intensiva.

També és novetat destacada d’enguany l’obertura el proper dilluns 17 de les portes de l’Escola Internacional del Camp-Salou que  després d’un any d’obres i d’una llarga planificació iniciarà el seu mètode Sòcrates Educa amb més de 300 alumnes inscrits.

L’escola de Música també iniciarà el curs el proper dimecres, mentre que l’escola d’adults (ubicada al centre de formació Atenea) segueix encara amb la matrícula oberta però amb llista d’espera per a inscriure’s a les activitats programades: dos grups de preparació per a la prova d’accés a cicles formatius; classes de castellà inicial i bàsic; el graduat d’educació secundària i també la formació Instrumental.

 

Document Actions