Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Més de 400 persones es reuniran al Teatre Auditori de Salou per parlar de les noves tendències en prevenció i tractament de la diabetis

dimecres 24 octubre 2007

Més de 400 persones participaran demà dijous, dia 25 d'octubre, en la VII Reunió del Grup per a l'Estudi de la Diabetis a Tarragona, que se celebrarà al Teatre Auditori de Salou (TAS). Entre els inscrits a aquest esdeveniment científic i social hi ha metges, personal d'infermeria, dietistes i persones interessades en l'atenció al pacient diabètic de les nostres comarques i per extensió, de tot Catalunya.

Des de la seva constitució, el Grup per a l'Estudi de la Diabetis ha esdevingut un marc integrador de la investigació en aquesta malaltia a l'atenció primària de Tarragona. L'any 2005 va incorporar-se a l'Àrea d'Investigació en Diabetis i Metabolisme de l'Institut d'Investigació Jordi Gol i la seva aportació ha esdevingut cabdal per a desenvolupar la recerca en diabetis a l'atenció primària de Catalunya.

Aquesta setena reunió pretén oferir una perspectiva sobre la prediabetis i la prevenció de la diabetis tipus 2. També vol incidir en l'estat actual de l'educació terapèutica aplicada a la diabetis, els nous recursos i medicaments pel tractament oral, així com les noves tendències d'administració d'insulina, sovint poc conegudes pels professionals d'atenció primària. Per tal de contrastar avenços i noves opcions terapèutiques s'ha convidat, precisament, un grup de ponents de reconegut prestigi de Tarragona, Barcelona, Madrid i València. En concret, el Dr. Jesús Sánchez-Martos, de la Càtedra d'Educació Sanitària de la Universidad Complutense de Madrid; el Dr. Ignacio Conget, del Servei d'Endocrinologia i Diabetis de l'Hospital Clínic de Barcelona; el Dr. F. Javier Ampudia, de la Unitat de Diabetes del Servei d'Endocrinologia i Nutrició de l'Hospital Clínic de València; i la Dra. Conxa Violan, de Gerència de l'Institut d'Investigació en Atenció Primària Jordi Gol de Barcelona. El director del Grup per a l'Estudi de la Diabetis a Tarragona, Dr. Bernardo Costa, serà l'encarregat de pronunciar la primera ponència com a especialista en Medicina Interna i coordinador d'aquesta àrea d' investigació en atenció primària des de Reus.

L'acte començarà a les 18.15 hores, amb unes paraules de benvinguda als assistents de l'alcalde de Salou, Antonio Banyeres, i del gerent de l'Àmbit d'Atenció Primària de l'Institut Català de la Salut, el Dr. Jordi Daniel. Tot seguit, es donarà pas als continguts científics i la resta de ponents continuaran la sessió fins a les 20.25 hores, en què hi ha prevista la cloenda de la reunió. Una mica abans, a les 20.10 hores, els assistents podran prendre part en un col·loqui.

Document Actions