Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Més de 500 alumnes de Salou assisteixen a una obra de teatre representada al TAS per un grup de membres de l'Associació Provincial de Paràlisi Cerebra

dimecres 09 abril 2008

Un grup de nois i noies amb paràlisi cerebral van actuar ahir al Teatre Auditori de Salou (TAS), davant un públic de més de 500 persones, integrat per alumnes del CEIP Europa, CEIP Santa Maria del Mar, CEIP Salou i IES Jaume I. En concret, van actuar 9 membres del taller ocupacional Gresol de l'Associació Provincial de Paràlisi Cerebral (APPC) i 9 professionals d'aquest centre.

Tots ells van representar una obra titulada 'El banc', de Manel Magí, un dels monitors del taller que duen a terme una vintena de joves de més de 16 anys. A aquest acte hi va assistir també l'alcalde de Salou, Antonio Banyeres; i la regidora de Benestar Social i Salut, Martina Fourrier, a més de diversos representants de l'APPC.

'L'objectiu d'aquesta activitat és sensibilitzar els estudiants dels últims cursos de primària i de secundària dels centres educatius de manera que aprenguin a valorar l'esforç que fan aquelles persones que tenen limitacions físiques i psíquiques, així com a acceptar-se a sí mateixos', va explicar la coordinadora pedagògica de l'Associació Provincial de Paràlisi Cerebral, Núria Buira.

Es tracta de 'donar a conèixer la realitat' d'aquest jovent que pateix aquest trastorn que interfereix el desenvolupament psicomotriu i afecta l'organització tant de la postura com del moviment, i també la percepció, segons va afegir el president d'aquesta entitat privada sense afany de lucre amb seu a Sant Pere i Sant Pau, Jaume Marí.

Durant el seu parlament, així mateix, l'alcalde de Salou va reconèixer la tasca que duu a terme l'APPC, a través dels serveis que ofereix (l'escola d'educació especial La Muntanyeta; el taller ocupacional Gresol, i la residència de paràlisi cerebral Trèvol), tot manifestant la seva 'admiració'. Banyeres va explicar també que Salou és un 'municipi molt sensible als temes socials i de la joventut' i va agrair el fet que la ciutat hagi estat escollida com a escenari per a representar l'obra teatral.

Document Actions