Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Més de 80 participants en el ‘Seminari Energia i Medi Ambient” celebrat a Salou

La iniciativa organitzada per la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Salou, en col•laboració amb l’OEI, va comptar amb experts en temes energètics

dimecres 29 gener 2014

L’Ajuntament de Salou, amb la col•laboració de l’Open Energy Institue (OEI), i amb el suport de Sirusa i Urbaser, van organitzar ahir el “Seminari Energia i Medi Ambient” a sala la costa Daurada aglutinant uns 80 participants.  La iniciativa va ser de caire tècnic i totalment gratuïta amb l’objectiu de posar a debat l’eficiència energètica, la sostenibilitat i el medi ambient, així com la generació d’energia a partir de residus urbans. L’encarregat de donar la benvinguda a la Jornada va estar el regidor de Medi Ambient; Ramon Pascual.

La trobada es va estructurar al voltant d’una taula rodona en la que hi van intervindre tres conferenciants, moderats i presentats per Santiago Castellà, director de projectes de la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City i professor de Dret i Relacions Internacionals de la URV. A continuació, va ser Elvira Carles, directora de la Fundació Empresa i Clima i experta a nivell internacional dels efectes del canvi climàtic,  que recentment ha participat a la cimera mundial del Clima de Varsòvia, la encarregada de realitzar la seva xerrada “El Canvi Climàtic. Ara i endavant” a l’auditori. Tot seguit, va pendre la paraula Ramon Nadal, llicenciat en química i gerent del consorci Sirusa amb la ponència “Energia, residus i medi ambient. Una aposta del Camp de Tarragona per la sostenibilitat”. Per últim, va ser el torn d’un expert en la temàtica energètica i, en concret sobre el canvi climàtic, com és el catedràtic d’Enginyeria Ambiental de la UPC i director de l’Àrea de Ciències de la Terra del BSC, José M. Baldasano, que amb la conferència “L’energia com a base de la sostenibilitat”, ha ofert als assistents la seva visió de futur d’aquestes temàtiques.

El regidor de Medi Ambient, Ramon Pascual, va voler remarcar  “la importància del medi ambient per un municipi com Salou que és una destinació puntera en el sector turístic” i ha recordat que “l’energia i el seu cost té un paper fonamental en la competitivitat dels països, un cost elevat  pot minar la competitivitat del sectors econòmics del país, per això és molt important posar en valor l’eficiència energètica i la millora del medi ambient”.

Pascual també va voler insistir en que com a societat tenim “l'obligació és millorar les condicions en que trobem el nostre entorn, ja  no tant per redimir possibles errors del passat sino per millorar el nostre futur”. Entre algunes de les conclusions dels ponents, Ramon Nadal va fer esment a que “es fa necessari l’aprofitament dels recursos actuals per tal d’apostar per les energies renovables i que , tot i que les coses s’estan fent bastant bé encara queda molt recorregut a fer”.


L’Open Energy Institute

L’OEI neix a Tarragona com a iniciativa independent, de caràcter privat, que es constitueix com un espai d’anàlisi i reflexió sobre la contribució de l’energia al benestar, per a poder assolir un futur socialment eficient. Pretén promoure el debat social i actuar com un centre de pensament, així com un motor dinàmic d’activitats tals com fòrums, congressos, jornades, dinars-col•loqui, etc. per a promoure l’eficiència energètica.

L’OEI està pensat com una eina per comprendre millor l’energia, difondre les seves característiques i convertir-se en un referent en el camp del debat energètic, el desenvolupament de la indústria, la contribució social i l’educació per al seu adequat ús. En definitiva, vol esdevenir un motor actiu i dinàmic que ajudi a promoure l’aparició de les energies renovables, fomenti l’estalvi energètic i afavoreixi el debat social per avançar cap a un futur més sostenible i eficient.

Galeria d'imatges

premsa.jpg
premsa.jpg

Document Actions